Redaksiyon ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Redaksiyon ne demek TDK?
  2. Redaktör ne demek TDK?
  3. Editörlük hizmeti nedir?
  4. Temel olarak bir olayın belli bir zamana ve uzama yerleştirerek aktarılmasının amaçlandığı metin tipi nedir?

Redaksiyon ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'redaksiyon'dur. KRONİK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı, - Yazılmış bir metin üzerinde gereken düzeltmeleri yaparak yazıyı yayıma hazır duruma getirme.

Redaktör ne demek TDK?

Redaksiyon genel manada yazılı bir metni; dil bilgisi, imla kuralları ve anlam bütünlüğü bakımından gözden geçirme sürecine verilen isimdir. Redaksiyon işlemini yapan kişiye de redaktör denir. Türkçe metinlerin yanı sıra çeviri metinlere de redaksiyon işlemi uygulanır.

Editörlük hizmeti nedir?

Editörlük hizmetleri eserin basımdan önce dilbilgisi, cümle yapısı, noktalama işaretleri, akıcılık, anlam bütünlüğü, mantısal bütünlük, kavramsal çerçeve vb. gibi tüm teknik detayların gözden geçirilerek, gerekli düzeltmelerin yapılmasıdır.

Temel olarak bir olayın belli bir zamana ve uzama yerleştirerek aktarılmasının amaçlandığı metin tipi nedir?

Anlatısal metin, bir olayın öyküleme yoluyla, belli bir zaman ve uzama yerleştirilerek anlatılmasıdır. ... Birincisinde olayın anlatımı, ikincisinde ise betimlemeler ön plandadır. Anlatısal metinlerde daha çok eylem bildiren fiiller kullanılırken, betimsel metinlerde durum bildiren fiiller yer alır.