İngilizce Chıll ne demek?

İçindekiler:

  1. İngilizce Chıll ne demek?
  2. Chill ne anlamda kullanılır?
  3. Netflix and Chill yapmak ne demek?
  4. Chill argo ne demek?
  5. Chill yayın ne demek?

İngilizce Chıll ne demek?

üşüme, ürperme, titreme.

Chill ne anlamda kullanılır?

İngilizce'de chill fiil olarak üşümek, ürpermek, donmak anlamlarına gelmektedir. İsim olan chill kelimesinin manası ise soğuk, serin, dondurucu şeklindedir. Mecazi olarak soğuk davranış, serin hareket anlamlarına gelen bu kelime sokak dilinde ise gevşemek, sakinleşmek, rahatlamak anlamlarında kullanılır.

Netflix and Chill yapmak ne demek?

"Netfilx and chill", internette gerek romantik aşk gerek cinsel ilişki için kullanılan bir güzel adlandırmadır. İlk kullanımı, cinselliği kast etmemekle birlikte 2009'da kaydedilmiştir. 2015'te ise Twitter, Facebook ve Vine'da kullanılarak yaygınlık kazanmıştır.

Chill argo ne demek?

Basitçe, gevşemek, rahat bir şekilde oturmak, sakinleşmek demek. “Chill” kelimesi genelde yanında “out” olsun ya da olmasın kullanılabilir ve eğer ana dili İngilizce olan birisiyle konuşuyorsanız kesinlikle sizi iki türlü de anlayacaktır.

Chill yayın ne demek?

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda genellikle "chill" ya da "chill time" ifadelerine rastlanır. Bir kahve fincanı, bir kitap, doğa fotoğrafı ya da bir müzik eşliğinde "chill time" etiketinin kullanıldığı görülür. Bu durumda bu ifade "rahatlama anı, huzur vakti, sakinleşme zamanı" gibi anlamlara gelir.