Karanfil diş ağrısına iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Karanfil diş ağrısına iyi gelir mi?
  2. Diş ağrısı için karanfil nasıl kullanılır?
  3. Gece diş ağrısı neden olur?
  4. Diş eti iltihabına karanfil nasıl kullanılır?

Karanfil diş ağrısına iyi gelir mi?

Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı, anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır.

Diş ağrısı için karanfil nasıl kullanılır?

Karanfil, "eugenol" denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır. Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki eder.

Gece diş ağrısı neden olur?

Şiddetli ağrının bilhassa gece oluşmasının sebebi; gece saatlerinde hormonal farklılıklar nedeniyle damarlarımızın genişlemesidir. Kök ucundaki iltihap dişte dolaşım bozukluğu oluşturur ve bu durum basınca neden olur. Basınç diş içindeki sinirler üstünde ağrı yapar” dedi.

Diş eti iltihabına karanfil nasıl kullanılır?

Karanfilin ağrı kesici, anti bakteriyel, antiseptik özellikle bulunur ve bu özelliklerin her biri diş eti ağrısı, diş ağrısı ve diş iltihaplarını gidermeye yardımcı olur. Bir pamuk parçasının üzerine karanfil yağı damlatılıp, ağrıyan diş üzerine konulduğunda birkaç dakikada etkisini gösterir.