Binada piyes ne demek?

İçindekiler:

  1. Binada piyes ne demek?
  2. Konut dışı piyes nedir?
  3. Çatı Piyesli daire ne demek?
  4. Piyes kat ne demek?
  5. Piyes ne demek edebiyat?
  6. Çatı arası kat sayılır mı?

Binada piyes ne demek?

Çatı piyesi, çatı eğimi içinde kalmak koşuluyla altındaki bağımsız bölüme ait bu bölümle içeriden irtibatlı yapılan, terasların da dahil olabildiği mekanları anlatır. Çatıların, civarındaki cadde ve sokakların mimari karakterine, yapılacak binanın nitelik ve ihtiyacına uygun olması zorunludur.

Konut dışı piyes nedir?

konutlarda piyes nedir Haberi Konutlarda bulunması gereken piyesler, bağımsız bölümlerde mutlaka bulunması gereken alanları ifade ediyor.

Çatı Piyesli daire ne demek?

Çatı piyesli demek en üst katın çatı arasındaki dubleks biçimindeki ilave bölümüdür. Bu alt katla birlikte anılır ve tek bağımsız bölüm olarak kabul edilir. Tasdikli projede çatı arasındaki bölümle bağlantılı olarak görülür ve yasaldır.

Piyes kat ne demek?

Çatı piyesi: Çatı eğimi içerisinde kalmak şartıyla, altındaki bağımsız bölüme ait, bu bölümle içeriden irtibatlı yapılan, terasların da dâhil olabildiği mekânlar oluyor.

Piyes ne demek edebiyat?

Piyes, temsil ya da oyun; okunmaktan ziyade genellikle sahnelenmek üzere yazılmış, karakterler arasındaki diyaloglardan ve tasvirlerden oluşan tiyatro eseri.

Çatı arası kat sayılır mı?

Kat mülkiyeti kanunu gereğince; çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, apartman ortak kullanım alanları arasında bulunur. Ancak çatı katında apartmandan bağımsız çatı dairelerinin mülkiyeti altında bir bölüm varsa buranın maliki tek başına daire sahibi olur.