Hesabınız temdit edilmiştir ne demek?

İçindekiler:

  1. Hesabınız temdit edilmiştir ne demek?
  2. Temdin ne demek?
  3. E vadeli ne demek?
  4. Vadeli hesaba günü gelmeden para yatırılır mı?

Hesabınız temdit edilmiştir ne demek?

Temdit, ticari faaliyetlerde bir borcun ifası veya bir işlemin yerine getirilebilmesi için önceden belirlenmiş olan sürenin (vadenin) yeni bir zaman dilimi eklenmek yoluyla uzatılması işlemi.

Temdin ne demek?

(ﺗﻤﺪﻳﻦ) i. (Ar. medіne “şehir”den temdіn) Medenîleştirme: İşgal ettikleri havâliyi kadim olan usûllerine göre yavaş yavaş temdin etmeye vakitleri kalmadığı için çarçabuk temdin edip dümdüz ettikten sonra dar bir müdâfaa hattı tutacaklar (Yahyâ Kemal'den).

E vadeli ne demek?

e-Vadeli esnek bir hesaptır: Hesabınızdan vadesinden önce kısmi çekim yaptığınızda hesabınızda kalan bakiye aynı vade ve faiz oranı ile değerlenmeye devam eder, yalnızca vadesinden önce çekim yaptığınız tutar için faiz getirisi elde edilmez.

Vadeli hesaba günü gelmeden para yatırılır mı?

Vadeli mevduat hesabına vade bozulmadan para yatırmak için vade sonunun beklenmesi gerekir. Bu tarih, açılan hesabın vade gününe ve ilk başta belirlenen vade sonu tarihine göre değişir. Bankaya verilecek talimat ile vade sonu tarihlerinde otomatik olarak vadesiz hesaptan vadeli hesaba para aktarılmasını sağlanabilir.