Tarihte nom ne demek?

İçindekiler:

  1. Tarihte nom ne demek?
  2. Nom neye denir?
  3. Tarih dersi Polis ne demek?
  4. Ensi ne demek TDK?
  5. 9 sınıf tarih ensi nedir?

Tarihte nom ne demek?

Nom (Eski Mısır dili: sepat) (Antik Grekçe: Νομός, “yöre”), Antik Mısır'ın idari yöreleridir. Antik Mısır'da Ptolemaios Hanedanı döneminde ülke, bölgesel idare düzeyinde, sayıları 42 kadar yerel yönetim birimine ayrılmıştı. ... Her bir nom, nomark adı verilen bir yetkilinin yönetimindeydi.

Nom neye denir?

Nom, Antik Mısır'daki kentler için kullanılan bir terimdir. Kendi yönetim biçimlerine sahip olan nomlar, nomark adı verilen kişi tarafından yönetiliyordu. Nomlar, yarı feodal yönetime de sahiplerdi.

Tarih dersi Polis ne demek?

Polis (Yunanca ἡ πόλις), Eski Yunanistan'da bir şehir, veya şehir devleti. Kelimenin bir diğer anlamı ise böyle bir şehrin vatandaşlar topluluğu idi. Klasik Atina ve aynı dönemdeki şehirler için bu terim çoğu zaman "şehir devleti" olarak çevrilir.

Ensi ne demek TDK?

Ensi bir kent devletinin yöneticisini ya da prensini belirtmekte olan Sümerce bir unvandır. ... Daha sonraki zamanlarda, bir ensi normalde bir "lugal"a bağlı şekilde görülmüştür. Bununla beraber, Gudea gibi olan İkinci Lagaş Hanedanlığı yöneticileri ise ensi unvanından oldukça memnun kalmışlardır.

9 sınıf tarih ensi nedir?

Sümer zamanında bulunan şehir devletlerinin yöneticileri ifade etmek için ensi kavramı kullanılmaktadır. Ensi, bir şehir devletinde yöneticilik yapan prensleri ve yöneticileri ifade etmek için kullanılmaktadır. Ensiler, şehit devletlerinin güçlü yöneticileri olarak ifade edilmektedir.