Hukukta talik ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukukta talik ne demek?
  2. Talik yazısı ne demek?
  3. Osmanlıca talik ne demek?
  4. Talik Arapca ne demek?
  5. Talik günü ne demek?
  6. Reyhani nin anlamı nedir?
  7. Talik hallerinde haciz yapılabilir mi?
  8. Talik erteleme halleri nelerdir?
  9. Kanuni talik halleri nelerdir?

Hukukta talik ne demek?

1.Belli bir zamana bırakma, erteleme."

Talik yazısı ne demek?

Sözlükte “asılmak, askıya alınmak” anlamındaki talîk İran'da tevkī' ve rikā' yazılarından geliştirilmiş bir yazı çeşididir. Erken dönemden başlayarak İslâm devlet teşkilâtında, divanlarda kalem ağzı 2-3 mm. olan tevkī' hattıyla kısa, kalem ağzı 1 mm. olan rikā' ile uzun metinler yazılırdı.

Osmanlıca talik ne demek?

talik / tâlik Güleryüzlü adam. Mütebessim kimse. Düzgün söz söyleyen kimse.

Talik Arapca ne demek?

Arapça talik ne demek? talik ~ طليق talik ::: (a. s.) : güleryüzlü [adam] bkz : mütebessim). 2) düzgün söz söyliyen [adam] , (bkz. : fasîh-ül-lisân).

Talik günü ne demek?

İcra İflas Kanunu madde 52- karısı yahut kocası ve kan ve sıhriyet itibariyle usul veya füruundan birisi ölen bir borçlu aleyhindeki takip, ölüm günü ile beraber 3 gün için talik olur. ... Bu üç günlük süre içerisinde borçlu mallarını satsa bile (mal kaçırma) icra işlemleri yapılamaz.

Reyhani nin anlamı nedir?

- Fesleğen ve güzel kokulu bir süs bitkisi, - Rızık, geçimlik ve rahmet, Bu şekilde hem isim anlamı olarak hem de dini açıdan güzel bir karşılığı ile beraber Reyhan ismini değerlendirebilirsiniz.

Talik hallerinde haciz yapılabilir mi?

Bir işlemin icra takip işlemi sayılabilmesi için, icra iflas organlarınca borçluya karşı yapılması ve takibin ilerlemesini sağlaması gerekir.İcra takip işlemleriyle zamanaşımı kesildiği gibi tatil ve talik hallerinde de kural olarak hiçbir icra takip işlemi yapılamaz.İlk icra takip işlemi borçluya ödeme emrinin ...

Talik erteleme halleri nelerdir?

Talik halleri icra takip işlemleri için getirilmiştir. İcra İflas Kanunu madde 52– karısı yahut kocası ve kan ve sıhriyet itibariyle usul veya füruundan birisi ölen bir borçlu aleyhindeki takip, ölüm günü ile beraber 3 gün için talik olur.

Kanuni talik halleri nelerdir?

Maddede bahsedilen, eşlerden birisi öldüyse ya da borçlunun alt soy, üst soy kısmından biri yahut eşin alt soy, üst soy kısmından biri öldüyse, ölüm günü dahil olmak üzere takip işlemi üç gün talik olur. Bu üç günlük süre içerisinde borçlu mallarını satsa bile (mal kaçırma) icra işlemleri yapılamaz.