Kalburüstü ne demek cümle içinde?

İçindekiler:

  1. Kalburüstü ne demek cümle içinde?
  2. Kalburüstü düşünce ne demek?
  3. Azımsanacak ne demek?
  4. Azımsanmak ne demek TDK?
  5. Iç ve dış mihraklar ne demek?

Kalburüstü ne demek cümle içinde?

Seçkin, sivrilmiş, önde gelen: “Beylerbeyi, eski Boğaziçi'nin en kalburüstü bürokratlarını barındıran güngörmüşlüğünün simgesi, bir köşesidir.” -H. Taner. 2. Değerli, güzel: “Bugün dahi kalburüstü üç dört oyunu hâlâ, başta Viyana ve Peşte olmak üzere, oynanır durur.” -H.

Kalburüstü düşünce ne demek?

Kalbur Üstü deyiminin anlamı:Toplum içinde insanların ya da herhangi bir değerin karşılaştırılmaları sonucu birinin diğerinden daha üstün, güzel değerli olma durumlarıdır.

Azımsanacak ne demek?

1. Miktârı az bulunmak, azlığından dolayı beğenilmemek. 2. mec. Küçümsenmek, hafife alınmak: Bugün yarın meselesi değil, ama onunla mücâdeleye sâdece başlamak bile azımsanmaz kahramanlık olacaktır (Ahmet Kabaklı).

Azımsanmak ne demek TDK?

azımsanmak. (nsz) Azımsama işine konu olmak: “Bu yaklaşım çoğu zaman daha uygundur ama sözünü ettiğimiz uğraşa değer adaylar da azımsanmayacak kadar çoktur.” -R. Mağden. Az bulmak, yetersiz görmek.

Iç ve dış mihraklar ne demek?

Mihrak kelimesini daha çok 'iç mihraklar' ve 'dış mihraklar' ifadeleriyle duymuşuzdur. İç mihraklar, mesela Türkiye'nin içindeki odaklardır. Belirli sistem veya düşünceye sahip oluşumlar, kurumlar olabilirler. Dış mihraklarda bunu ülke dışında uygulayanlardır.