Acente çalışanı ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Acente çalışanı ne iş yapar?
  2. Acente nedir Ekşi?
  3. Ticaret Kanununa göre acente nedir?
  4. Acente kimi temsil eder?
  5. Tek temsilci acente nedir?
  6. Acente olmak ne demek?
  7. Acenta unsurları nelerdir?
  8. Acentenin unsurları nedir?
  9. Gemi acentesi kimi temsil eder?
  10. Sigorta acentesi açmak için gerekli şartlar nelerdir?
  11. Sigorta satış temsilcisi ne iş yapar?
  12. Acente ilişkisi nedir?

Acente çalışanı ne iş yapar?

Acente Temsilcisi, turizm veya sigorta acentesi gibi üyeliğe dayalı kuruluş müşterilerine destek ve hizmet sağlar. Müşteri talep ve şikayetlerine cevap vermek, satış yapmak, organizasyon ve hizmetler hakkında bilgi vermekle sorumludur.

Acente nedir Ekşi?

acentalık sözleşmesi çerçevesinde, faaliyet gösterdikleri mahalde, sadece sermaye piyasası araçlarına ilişkin alım ve satım emirlerinin aracı kuruma iletilmesinde ve gerçekleşen emirlerin tasfiyesine aracılık eden gerçek kişi veya ticaret şirketleridir.

Ticaret Kanununa göre acente nedir?

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 102. vd. maddelerinde düzenlenen acente; ticari mümessil, ticari vekil, satış memuru veya işletmenin çalışanı gibi işletmeye bağlı bir hukuki konuma sahip olmaksızın, bir sözleşmeye dayanarak, belirli bir yer veya bölge içinde sürekli olarak ticari bir işletmeyi ilgilendiren ...

Acente kimi temsil eder?

Acentenin temsil yetkisi, Türk Ticaret Kanunu'nun 105'inci maddesinde hüküm altına alınmıştır. Buna göre, “Acente, aracılıkta bulunduğu veya yaptığı sözleşmelerle ilgili her türlü ihtar, ihbar ve protesto gibi hakkı koruyan beyanları müvekkili adına yapmaya ve bunları kabule yetkilidir.

Tek temsilci acente nedir?

Tek Temsilci ise, Türkiye dışında bir maddeyi imal eden, bir karışım hazırlayan ya da eşyayı üreten gerçek ya da tüzel kişinin, karşılıklı anlaşmaya vararak KKDİK kapsamındaki ithalatçı yükümlülüklerini yerine getirmek üzere atadığı Türkiye içindeki yerleşik gerçek veya tüzel bir kişidir.

Acente olmak ne demek?

Acente, ticari temsilci, ticari vekil, satış memuru ya da müstahdem gibi belirli bir sıfatı olmaksızın, bir sözleşmeye dayanarak belirli bir yöre veya yerde sürekli olarak ticari bir işletmeyi ilgilendiren akitlerde aracılık etmeyi veya bunları o işletme adına yapmayı meslek edinmiş kimse ya da faaliyet konusu bu olan ...

Acenta unsurları nelerdir?

Bu tanım çerçevesinde, acentelik ilişkisinin ana unsurları aşağıdaki gibi özetlenebilir:
  • Acentenin, ticari bir işletmeyi ilgilendiren sözleşmelerde aracılık etmesi veya bunları o tacir adına yapması;
  • acentenin aracılık veya sözleşme yapma faaliyetlerinin yasal dayanağı olan bir sözleşme ilişkisine dayanması,
Daha fazla öğe...

Acentenin unsurları nedir?

Bu tanım çerçevesinde, acentelik ilişkisinin ana unsurları aşağıdaki gibi özetlenebilir: Acentenin, ticari bir işletmeyi ilgilendiren sözleşmelerde aracılık etmesi veya bunları o tacir adına yapması; ... bu faaliyetlerin süreklilik göstermesi ve acentenin bu faaliyetleri meslek olarak sürdürmesi.

Gemi acentesi kimi temsil eder?

Gemi acentesi, aynı zamanda temsilci demektir. Türk limanlarına gelen ve bayrak taşıyan deniz taşıt ve araçlarının yolcu ve yük taşımalarında, gemi sahibi, kaptanı, işleticisi ve kiracısı nam ve hesabına, üçüncü kişi ve kuruluşlara karşı hak ve menfaatlerini o bayrak ülkesi adına temsil etme yetkisine sahiptir.

Sigorta acentesi açmak için gerekli şartlar nelerdir?

Sigorta Acentesi Açabilmek İçin Gerçek Kişilerden İstenen Belgeler
  • Nüfus cüzdanı sureti.
  • İkametgâh belgesi.
  • Vesikalık fotoğraf.
  • Ticaret Sicil Gazetesi.
  • Ticaret Sicil Tasdiknamesi (asıl ve ıslak imzalı, kaşeli)
  • Diploma sureti.
  • Sigorta şirketiyle yapılan sözleşme.
  • Taahhütname.
Daha fazla öğe...•BE

Sigorta satış temsilcisi ne iş yapar?

-Sigorta Satış Temsilcisi (Sağlık/Hayat), kendi başına ve belirli bir süre içerisinde müşteri (ferdi/grup) ihtiyaçları doğrultusunda sağlık/hayat sigorta poliçesi pazarlama, satış yapma ve müşteriyle sigorta şirketi arasındaki ilişkileri düzenleme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Acente ilişkisi nedir?

TTK'daki tanımına göre, ticari mümessil, ticari vekil, satış memuru veya işletmenin çalışanı gibi işletmeye bağlı bir hukuki konuma sahip olmaksızın, bir sözleşmeye dayanarak, belirli bir yer veya bölge içinde sürekli olarak ticari bir işletmeyi ilgilendiren sözleşmelerde aracılık etmeyi veya bunları o tacir adına ...