Lügat ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Lügat ne demek TDK?
  2. Lügat anlamlısı nedir?
  3. Kaydı lügat ne demek?
  4. Lügat Türkçe mi?
  5. Lugat Osmanlıca ne demek?
  6. Arapçada Lugat ne demek?

Lügat ne demek TDK?

Kelime, söz, sözcük anlamına gelen lügat kelimesi farklı dillerin kelime hazinesini de ifade etmektedir. Sözlük olarak da nitelendirilen lügat kelimesi, tek bir dil veya farklı dillerde oluşan kitaplar(alfabetik sıralanmış) anlamına da gelmektedir.

Lügat anlamlısı nedir?

Lügat sözcüğünün eş anlamları sözcük ve sözlük sözcükleridir. Kişiler aynı anlama sahip olan sözcükleri ister sözcük isterse lügat olarak kullanabilir.

Kaydı lügat ne demek?

1. Kayıt altına alınmak, bâzı kayıtlarla sınırlandırılmak: “Bu kadar kayıtlanmaya gelemem.” ♦ dönüşlü f. 2. Bâzı şartlara tâbi olmak zorunda kalmak, bir şeyle ilgilenmek mecbûriyetinde olmak: “Torunum da olsa bu yaştan sonra çocukla kayıtlanamam.”

Lügat Türkçe mi?

Lügat Arapça kökenli bir kelime olup sözcük, söz anlamı ile kullanılmaktadır. Aynı zamanda sözlük anlamında da kullanılabilen lügat kelimesi, dilimizde sık kullanılan kelimelerden birisidir.

Lugat Osmanlıca ne demek?

Yüz, yanak, çehre, surat.

Arapçada Lugat ne demek?

Lugat kelimesi Türkçe'de "1. lakırdı, söz, sözcük, 2. dil (language)" anlamına gelir. Arapça lġw kökünden gelen luġat لغة z "1. lakırdı, söz, sözcük, 2. dil (language)" sözcüğünden alıntıdır. ... Aramice/Süryanice sözcük Akatça luχχu "boğaz, gırtlak" sözcüğü ile eş kökenlidir. )