Lehdar ne demek sigorta?

İçindekiler:

  1. Lehdar ne demek sigorta?
  2. Sigorta ettiren lehdar olabilir mi?
  3. Sigortali sigorta Ettiren ve Lehdar hangi durumda ayni kişi olamaz?
  4. Sigorta ettiren sigortalıyı öldürürse ne olur?
  5. Sigorta Sözleşmesi'nin tarafları kimlerdir?

Lehdar ne demek sigorta?

Bazı sigorta poliçelerinde sigorta ettiren ile sigortalı farklı kişiler olabilir. ... Sigortalı ise bu durumda lehtar olarak kabul edilir. Sigortanın prim ödemelerini yapmakla yükümlü olan taraf sigorta ettiren olduğu halde sigortadan faydalanan taraf sigortalı, diğer bir deyişle lehtar olan kişidir.

Sigorta ettiren lehdar olabilir mi?

Hayatını ölüm şartlı olarak sigorta ettiren şahıs ölürse, sigorta bedeli normal olarak yasal varislere kalmaktadır. Sigorta ettiren (sigortalı) isterse herhangi bir kimseyi sigortadan faydalanan şahıs olarak gösterebilir. Buna lehdar (sigortadan faydalanan kişi) denilmektedir.

Sigortali sigorta Ettiren ve Lehdar hangi durumda ayni kişi olamaz?

Sigortalı ile sigorta ettirenin aynı kişi olması mümkündür. Sigorta sözleşmesine taraf olmamakla beraber lehine sigorta sözleşmesi yapılan ve rizikonun gerçekleşmesi halinde kural olarak sigorta tazminatını sigortacıdan isteme hakkına sahip olana da "lehdar" denir (Hayat Sigortaları Genel Şartları).

Sigorta ettiren sigortalıyı öldürürse ne olur?

Sigortadan faydalanan kişi sigortalıyı öldürürse veya öldürülmesinde suç ortaklığı ederse tazminattan mahrum kalır ve tazminat yasal varislere ödenir.

Sigorta Sözleşmesi'nin tarafları kimlerdir?

Buna göre sigorta sözleşmesi de en az iki tarafın bir araya gelmesi ile kurulabilir. Bu taraflardan birisi sigortacı, diğeri ise sigortalıdır. söz edilmiştir. Sigorta sözleşmesi ile bir prim karşılığında, diğer tarafa (sigortalı/lehdar) tazminat ödemeyi üstlenen, risk taşıyan taraftır.