Ingilizce Modem ne demek?

İçindekiler:

  1. Ingilizce Modem ne demek?
  2. Modem diğer adı nedir?
  3. Modem Kablo Nedir?
  4. Modem ne işe yarar internet?
  5. Navigasyon türkçesi ne demek?
  6. Modem neye bağlanır?
  7. Switch modem ne ise yarar?
  8. ADSL modem VDSL hatta çalışır mı?

Ingilizce Modem ne demek?

Ingilizce-Türkçe Çeviri İsim modem: bilgisayar verilerini telefon hattı veya benzeri iletişim hatları üzerinden gönderen/alan elektronik düzen.

Modem diğer adı nedir?

Çevirge ya da Modem, bilgisayarların genel ağa bağlantısını sağlayan ve bir bilgisayarı uzak yerlerdeki bilgisayar(lara) bağlayan aygıttır. Modem, verileri ses sinyallerine ses sinyallerini verilere dönüştürerek verileri taşır.

Modem Kablo Nedir?

Kablo Modem (Cable Modem) Kablo modem bilgisayarın yerel bir kablo tv bağlantısına bağlanıp, bu hat üzerinden 1.5 Mbps civarında bir hızla veri alışverişi yapmasını sağlayan cihazdır.

Modem ne işe yarar internet?

Modem aldığı verileri ses sinyallerine veya ses sinyallerini verilere dönüştürerek çalışır ve verileri taşır. Eğer geniş ağ (internet) bağlantısı söz konusu ise mutlaka bulunması gereken ağ elemanıdır. ... Bu sinyaller telefon hatları üzerinden taşınır ve bir başka alıcı modemde tekrar dijital veriye dönüştürülür.

Navigasyon türkçesi ne demek?

Navigasyon, Türkçe'ye seyir ya da seyrüsefer olarak çevirilebilir, ancak birçok teknolojik terim gibi bu kelime de Türkçeleşmiş bir kelime olarak dilimize “Yol Kılavuzu” anlamında girmiştir. Blog yazımızda sizlere navigasyon nedir sorusunun yanıtını etraflıca aktarmaya çalışacağız.

Modem neye bağlanır?

LAN (ETHERNET): Modeminizle bilgisayar arasında kabloyla bağlantı kurmanız için Ethernet kablonuzu bu girişe takmanız gerekir. Bu giriş bilgisayar ile modem arasında yerel ağ bağlantısını sağlar. Modemlerin çoğunda birden çok LAN girişi vardır. DSL/ADSL/LINE: ADSL hattı modem girişidir.

Switch modem ne ise yarar?

Switchler anahtarlama yöntemi ile her bir veriyi iletim kanallarına ayrı bir yol ile aktaran cihazlardır. Portlarına hangi cihaz takılı ise ona göre aktarma yapabilmektedirler.

ADSL modem VDSL hatta çalışır mı?

İnternet sağlayıcı şirketler henüz yerleşim yerlerinin tamamına VDSL internet hizmeti veremiyorlar. ... Eğer ADSL altyapısı varsa ancak ADSL modem ile internet hizmeti alabilirsiniz. Bu hatta VDSL modem takarsanız VDSL internet hizmeti almanız mümkün değildir.