Barkodlar ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Barkodlar ne anlama gelir?
  2. Barkodların numaraları neden farklıdır?
  3. Barkodlardaki çizgiler ne anlama gelir?
  4. Barkod Türkçe kelime mi?
  5. Barkod sistemi nedir nasıl çalışır?
  6. Barkod kac Hanelidir?
  7. Barkod hangi dil?

Barkodlar ne anlama gelir?

Kısaca; genelde dikdörtgen biçiminde olan, birbirine paralel çizilmiş inceli kalınlı çizgilerden ve bu çizgilerin arasındaki boşluklardan meydana gelen , siyah çubukların oluşturduğu bir sembole barkod diyoruz. Barkod'lar sayesinde bilgisayara otomatik veri girişi hızlı bir şekilde sağlanmaktadır.

Barkodların numaraları neden farklıdır?

Barkodlar farklı kalınlıkta çizgiler ve boşluklardan oluşur. Üzerinde bulunan siyah çizgiler “1”, boşluklar ise “0” sayısını ifade eder. Her çizginin kalınlığına göre anlamı değişmektedir. En ince siyah çizgi bir birimi (1) ifade ederken en kalın siyah çizgi dört birimi (1111) ifade etmektedir.

Barkodlardaki çizgiler ne anlama gelir?

Barkodlar herkesin sandığı gibi ürünün fiyatı ve ürün hakkındaki bilgileri içermez. Bu çizgiler sadece ürünün referans numarasını içerir. Öncelikle bilmeniz gereken şey, bu çizgiler sadece ürünün referans numarasını içerir. ... Barkod tarandığı zaman sinyal sistemdeki bilgisayara ulaşır.

Barkod Türkçe kelime mi?

İngilizce barcode "çubuklardan oluşan kodlama sistemi" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce bar "çubuk" ve İngilizce code "1. yasa derlemesi, 2. sinyal yorumlama sistemi, bir sisteme göre yorumlanan her türlü sinyal" sözcüklerinin bileşiğidir.

Barkod sistemi nedir nasıl çalışır?

Barkod Nedir? Nasıl Çalışır?
  1. 13 haneli barkod rakam sisteminde ilk üç rakam ürünün üretildiği ülkenin kodunu barındırır.
  2. İlk üç basamaktan sonra gelen 4 haneli rakam ürünü üreten firmanın kodudur.
  3. Üretici kodundan sonra gelen 5 basamaklı rakam ürünün kodunu ifade eder.
Daha fazla öğe...

Barkod kac Hanelidir?

Bu standart, Amerika Birleşik Devletleri tarafından geliştirilmiş olan özgün 12-haneli Universal Product Code (Evrensel Ürün Kodu, UPC) sisteminin üst kümesidir. EAN-13 barkodu GS1 standartlar organizasyonu tarafından tanımlanmıştır.

Barkod hangi dil?

Barkod kelimesi İngilizce kökenlidir.