Abdest alırken şarkı söylemek abdesti bozar mı?

İçindekiler:

  1. Abdest alırken şarkı söylemek abdesti bozar mı?
  2. Sigara içmek abdesti bozar mı?
  3. Şehvetle harama bakmak abdesti bozar mı?
  4. Erkek vucudu görmek abdesti bozar mı?
  5. Birine bakmak gusül gerektirir mi?
  6. Yalan söylemek abdesti bozar mı?

Abdest alırken şarkı söylemek abdesti bozar mı?

Abdest veya guslederken konuşmak abdeste veya gusle zarar vermez. Ancak bir ihtiyaç olmadıkça konuşmak uygun değildir.

Sigara içmek abdesti bozar mı?

Diyanet'ten yapılan açıklamada, ''Ancak, sigaranın sağlığa zararlı olması, abdesti bozması için gerekçe teşkil etmez. Fıkıh kitaplarında, detayları ile sıralanan 'abdesti bozan şeyler' arasında sigara içmek yer almamaktadır'' denildi.

Şehvetle harama bakmak abdesti bozar mı?

Fıkıh âlimlerinin pek çoğu mahrem olmayan bir kadına şehvetle dokunmanın abdesti bozduğu görüşündedirler. ... Bu noktadan hareketle diyebiliriz ki, bir erkek kendisine şehvet duyulabilecek bir kadına baksa veya böyle bir kadın hakkında düşünceye dalsa, bu sırada kendisinde mezi denilen bir akıntı olsa abdesti bozulur.

Erkek vucudu görmek abdesti bozar mı?

Hanefîler'e göre erkekle kadının tenlerinin birbirine değmesi ile abdest bozulmasa da çıplak olarak veya arada bedenlerin sıcaklığının hissedilmesini engelleyecek bir giysi bulunmaksızın erkek ve kadının aşırı derecede şehevî teması, oynaşma ve kucaklaş-ması abdesti bozar.

Birine bakmak gusül gerektirir mi?

Birine bakmak ya da şehvetli birini düşünmek ve ona dokunmak gibi durumlarda gelirse, işte o zaman gusül abdesti gerekmektedir. Kokusuz ve saydam bir görüntüye sahip, yapışkan bir sıvı olarak gelen vedi için gusül abdesti almaya gerek yoktur.

Yalan söylemek abdesti bozar mı?

Ancak bu tarz söz ve cümleler, yasak ve haram olmakla birlikte abdesti bozmaz. Çünkü abdest ancak vücuttan çıkan kan, irin, idrar, dışkı ve benzeri şeylerden dolayı bozulur. Buna göre, yalan, sövmek gibi söz ve cümleler abdeste zarar vermez. Ancak her zaman Müslüman bu tarz cümlelerden sakınması gerekir.