Kısrak nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Kısrak nedir TDK?
  2. Kısrak nasıl bir hayvan?
  3. Kısrak aygırın dişisi midir?
  4. En sadık hayvan at mıdır?
  5. At yavrusuna ne denir?
  6. En sadık hayvan at mi köpek mi?
  7. Küçük Atın adı nedir?

Kısrak nedir TDK?

Atgiller familyasından memeli bir tür olan dişi atlara kısrak denir. ... Atların erkeklerine aygır denir. Dişilerine kısrak ve yavrularına da tay denmektedir.

Kısrak nasıl bir hayvan?

At, toynaklıların tek parmaklılar alt takımından olan memeli bir hayvan türüdür. Atın erkeğine aygır, dişisine kısrak ve yavrusuna tay denilir. ... Bundan dolayıdır ki uzun surat hattına sahip olan insanlara at suratlı denilmektedir. Atın burun delikleri geniş, gözleri büyük ve canlıdır.

Kısrak aygırın dişisi midir?

Atın Tanımı Atın bilimsel adı Equus caballus'tur. ... Erkek olanına aygır, yük çekenlere beygir, dişisinekısrak, yavrusuna tay, yeni doğmuş yavruya kulun, operasyon sonunda testisleri alınanlara (burulmuş erkek at) iğdiş, başıboş gezenlere hergele, koşum atlarının erkeğine beygir, dişisine bazı yörelerde gölük denir.

En sadık hayvan at mıdır?

At, cesur ve atılgan olduğu gibi sahibine son derece itaatkardır.

At yavrusuna ne denir?

Yavru Atlar Erkek olan at cinsine aygır, dişi olan atlara kısrak, atın yavrusu ise tay olarak isimlendirilir.

En sadık hayvan at mi köpek mi?

Köpeklerden sonra en sadık dostlarımız atlar. Evcil atlar, sahiplerini hiçbir zaman terk etmezler. 25 'ten fazla türü olan bu sadık dostlarımız atlar hiç yorulmadan bizi kilometrelerce uzağa taşıyabilirler.

Küçük Atın adı nedir?

Dünyanın en küçük at ırkı olarak bilinen Falabella atları, boyları yaklaşık 75 ile 80 cm arasında değişiyor... Falabella minyatür atı küçük bir midilli atını anımsatsa da aslında bir orman atıdır.