Disk Türkçede ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Disk Türkçede ne anlama geliyor?
  2. Prolapse disk nedir?
  3. Bilgisayarda sabit disk ne demektir?
  4. Intervertebral nedir tıp?
  5. Disk fıtığı ne demek?
  6. Disk herniasyonu nedir ve sıklıkla nerelerde görülür?
  7. Bilgisayarda sabit disk ne işe yarar?
  8. RAM SSD nedir?
  9. Prototip ürün ne demek?
  10. Prototip ürün nedir?

Disk Türkçede ne anlama geliyor?

Türkçe-Türkçe disk, kurs, yassı dairesel cisim. yuvarlak, yassı gibi gözüken yuvarlak cisim.

Prolapse disk nedir?

İntervertebral disk herniasyonu (prolaps/disk sarkması) omurlar arası diskin jel çekirdeğinin bir bölümünün disk halkasının dışına çıkmasıdır. Omurgada 23 adet omurlar arası disk mevcuttur, bunlar omurlar arasındaki tampon görevini üstlenirler, yani darbeleri hafifletirler.

Bilgisayarda sabit disk ne demektir?

Sabit disk ya da Hard disk kısaca HDD ya da Türkçesi ile sabit disk sürücüsü veri depolanması amacı ile kullanılan manyetik kayıt ortamlarıdır. ... Bilgisayar sabit diskleri genellikle bilgisayarların içinde sabitlenmiş durumda bulunurlar, bilgisayarlara dışarıdan bağlanabilen taşınabilir olanları da vardır.

Intervertebral nedir tıp?

Intervertebral diskler veya diğer adıyla intervertebral fibrokartilaj, vertebral kolondaki iki komşu vertebra arasında bulunur. Diskler vertebralar arasında fibrokartilajinöz eklem gibi davranırlar.

Disk fıtığı ne demek?

Bel fıtığı (Lomber Disk Hernisi) bel sırtında gelişen nadir görülen bir karın fıtığı tipidir. Bel bölgesi, göğüs kafesinin alt kısmından pelvisin üst kısmına kadar alt sırt kısmını kaplayan kasların alanıdır. Bel fıtığı, bel üçgeni denilen bir bölgede meydana gelir. En çok L5-S1 ve L4-5 seviyesinde görülür.

Disk herniasyonu nedir ve sıklıkla nerelerde görülür?

Genel olarak omurlar arası disk herniasyonu omurganın her kısmında meydana gelebilir. Ancak çoğunlukla bel omurgasında – tıbbi olarak lumbar disk herniasyonu veya omurlar arası disk herniasyonu denir – görülür. Daha nadiren boyun omurgasında, bunda daha da nadiren göğüs omurgasıda görülür.

Bilgisayarda sabit disk ne işe yarar?

Sabit disk ya da Hard disk kısaca HDD ya da Türkçesi ile sabit disk sürücüsü veri depolanması amacı ile kullanılan manyetik kayıt ortamlarıdır.

RAM SSD nedir?

Sabit disk yerine kullanılan veri depolama birimine SSD (Solid-State Disk) yani Katı Hal Sürücü denir. ... RAM'le aynı düzende çalışan SSD, gerekli uygulamaların daha hızlı yüklenmesini ve dosyaların da kısa sürede kopyalanmasını sağlar. Hard disklerden farklı çalışan SSD'de bir çeşit hafıza yongası olan epromlar yer alır.

Prototip ürün ne demek?

Prototip, bir kavram ya da süreci test etmek ya da çoğaltılmış ve öğrenilecek bir şey gibi davranmaya yönelik inşa edilmiş, bir ürünün erken örneği, modeli ya da sürümüne denir. Bir final ürün değil, ürünün o aşamada finale mümkün olan en yakın halidir.

Prototip ürün nedir?

Prototip, bir ürünü piyasaya sürmeden önce ürünün neye benzeyeceğini, ürünün ne yapacağını ve ürünün nasıl işlediğini gösteren gerçek bir ürün simülasyonudur. Prototip, tasarım sürecindeki en önemli adımlardan biridir.