Ortez protez 4 yıllık mı?

İçindekiler:

  1. Ortez protez 4 yıllık mı?
  2. Ortopedik ortez ve Protez ne iş yapar?
  3. Ortez-protez fakülte mezunu ne iş yapar?
  4. Ortez Protez 2 yıllık ne is yapar?

Ortez protez 4 yıllık mı?

Üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 4 yıllık lisans eğitimi veren Ortez Protez bölümü, günümüzde adayların ilgi gösterdiği, revaçta olan bölümler arasında yer alıyor. Ortez Protez bölümünden mezun olan öğrencilere “Prostetist-Ortetist” unvanı veriliyor.

Ortopedik ortez ve Protez ne iş yapar?

Ortopedik Protez ve Ortez Teknikeri; el, ayak ve benzeri organların kaybı durumunda, bu organların işlevlerini kısmen de olsa yerine getirecek olan yapay organların (protezlerin) ya da vücutta desteklenmesi, korunması ve düzeltilmesi gereken kısımlara uygulanan yardımcı cihazların (ortezlerin) yapımında çalışmaktadır.

Ortez-protez fakülte mezunu ne iş yapar?

Ortez- Protez Bölümü'nden mezun kişiler; prostetik, ortetik üretim ve uygulamaların yapıldığı devlet, üniversite ve özel hastanelerin protez ve/veya ortez laboratuvarında prostetist ortetist olarak görev yapacaklar, sanayi ile işbirliği içerisinde protez ve ortezlerin aksamlarının üretimi ile ilgili atölyelerde ...

Ortez Protez 2 yıllık ne is yapar?

Protez ortez teknikeri; doktorun verdiği talimatlar doğrultusunda birimde yapılan muayenelerde protez ve ortez ürünler hazırlayan, tedaviye katkı sağlayan, organ kaybı olması durumunda onu destekleyen, koruyan ya da yerine geçen unsurlar tasarlayan kişidir.