Fuaye nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Fuaye nedir TDK?
  2. Tiyatroda fuaye ne demek?
  3. Antrakt kalmak ne demek?
  4. Fuaye ne zaman yapıldı?
  5. Feeri ne demek?
  6. Antat kalmak ne demek?
  7. Antrak çalışma nedir?
  8. Muayede ne demek TDK?
  9. Muayede Salonu ne demek?
  10. Feeri komedi nedir?

Fuaye nedir TDK?

Fuaye nedir TDK? a. Dinlenmelik: “Tiyatronun ışıl ışıl fuayesinde içeri doğru yürürken babam koluna girmemi istemişti.” -A. Tiyatroda, perde aralarında dinlenme yeri. ...

Tiyatroda fuaye ne demek?

Bir gösteri veya toplantı binasının, temsil veya toplantı aralarında kullanılan dinlenme holü. Tiyatro veya sinema yapılarında, oyun başlamadan önce ve antrakt (ara) esnasında seyircinin çeşitli ihtiyaçlarını karşıladığı bir çeşit bekleme salonu.

Antrakt kalmak ne demek?

Antrakt, Tiyatro ve benzeri sahne sanatlarında, iki perde arasında geçen zaman, verilen ara. iki perde (bölüm) arası anlamına gelen Fransızca Entr'acte sözcüğünden Türkçeye olduğu gibi girmiştir.

Fuaye ne zaman yapıldı?

Yılmaz İnşaat tarafından inşaatı süren Fuaye projesi kapsamında, 1. ve 2. etapları sahiplerini bulan toplam 626 konut, 2013 ortası itibarı ile hayata geçiyor. Fuaye Çarşı'nın, planlı bir şekilde gelişen Süreyyapaşa bölgesinin merkezinde ve tek çarşısı olması da mağazalara ilgiyi artırıyor.

Feeri ne demek?

Feeri, doğaüstü olayları muhteşem dekorlar arasında gösteren. kahramanları cin, peri, dev vb. hayali varlıklar olan tiyatro eseridir. Masalların tiyatro sahnesinde dramatize edilmesinden doğma, cinlerin perilerin de rol aldığı bir tiyatro türü olarak da nitelendirilir.

Antat kalmak ne demek?

Antant kalmak ne demek TDK? Anlaşmak, uzlaşmak. "Nihayet bugünkü görüşmemizde antant kaldık."

Antrak çalışma nedir?

Antrakt çalışmayı, genel olarak uzun aralı çalışma olarak da ifade edebiliriz. Örneğin, işyerinde saat 08.00'de işbaşı yapan bir işçi 13.00 kadar çalışmakta, 13.00'den 17.00'ye kadar ara dinlenme yaptıktan sonra 17.00'dan 21.00'e kadar yine çalışmaktadır.

Muayede ne demek TDK?

1. Bayramlarda karşılıklı olarak birbirini tebrik etme, kutlama, bayramlaşma: Ha dedim acı bir tebessümle, muâyededen dönüyorlar (Hüseyin C. Yalçın). 2. târih.

Muayede Salonu ne demek?

Muayede, kelime anlamı olarak da “bayramlaşma” anlamına gelmektedir. Sarayda Mabeyn ve Harem bölümlerinin arasında, saray yapılarının orta kısmında kalan ve en yüksek kubbeli ve en geniş salon burasıdır.

Feeri komedi nedir?

Fars. Basit olay ve yergilerle dolu halk komedisidir. Feeri. Masalların tiyatro sahnesinde dramatize edilmesinden doğan, olağanüstü varlıkların rol aldığı bir tiyatro türü.