Fan neden açılmıyor?

İçindekiler:

  1. Fan neden açılmıyor?
  2. CPU fan neden çalışmaz?
  3. Hararet müşürü nerede bulunur?
  4. Müşür arızası nedir?

Fan neden açılmıyor?

Fan Müşürü Arızası ; ilk seçenek radyatör fanının çalışması için elektriği gönderen parça olan fan müşürünün arızalanması yada soketinin çıkmasından kaynaklı olan durumdur. ... Motorun Hava Yapması ; aracınızın motoru hava yaptıysa eğer fan müşürünün olduğu kısımda hava kalabilir ve bu sebeple aracınız fan açmayabilir.

CPU fan neden çalışmaz?

CPU fanınız neden dönmüyor? CPU fanınızın düzgün dönmemesinin 3 ana nedeni vardır: fan tozla tıkanmış, teller fana sıkışmış olabilir veya fan dönecek kadar enerji alamıyor.

Hararet müşürü nerede bulunur?

Nerede Bulunur? Motora yakın bir bölgede bulunması gereken hararet müşürü direkt olarak motordan aldığı sıcaklığı yansıtmaktadır. Bu nedenle silindir kapağı üzerinde radyatörden en uzak olacak noktaya yerleştirilmiştir. Termostatın yanında yer alan hararet müşürü, bağlantıları ile birlikte ölçümü direkt iletir.

Müşür arızası nedir?

Göstergeye hatalı bir sinyalin gitmesi müşür arızasıdır ve müşür arızalarının sebebi de bağlı olduğu parçadaki bir sorundan kaynaklanır. Küçük ve kendinden geçmeli bir yapısı olmasına karşın araba parçası olarak çok önemli ve değerlidir. Müşür arızasında yol ve sürüş güvenliği tehlikeye girmektedir.