Çeçil peyniri nasıl yenir?

İçindekiler:

  1. Çeçil peyniri nasıl yenir?
  2. Çeçil peynir kaç kalori?
  3. Çeçil peyniri nasıl kullanılır?
  4. Çeçil diyette yenir mi?
  5. Kars çeçil peyniri nedir?
  6. Çeçil peynir erir mi?

Çeçil peyniri nasıl yenir?

Çeçil Peyniri Nasıl Yenir? Nerelerde Kullanılır? Civil peyniri olarak da bilinen bu peynirin sıcak sudan geçirilerek tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Salamura bir peynir çeşidi olduğundan sudan geçirilmiş olarak yenmesi tansiyon hastaları için de daha faydalı olabilir.

Çeçil peynir kaç kalori?

100 GRAMINDA 140 KALORİ VAR Çeçil peynir, yapımında daha çok yağsız inek sütü kullanıldığına değinen ve 100 gramda 140 kcal olduğuna vurgu yapan Özşahin, tuzunun ise oldukça az olduğunu ifade ederek, “Kilo problemi olanlar ile diyet yapanlar için ideal bir peynirdir” diyor.

Çeçil peyniri nasıl kullanılır?

Çeçil peyniri tava ya da fırında yapılan böreklerin içerisinde kullanılabilir. İçerisin dereotu ya da maydanoz kıyılarak ayrı bir lezzet verilerek lezzetli börekler elde edilebilir. Ev yapımı poğaçaların içerisinde de çeçil peyniri kullanılabilir, eriyerek kendisini belli eder ve ağızda güzel bir tat bırakır.

Çeçil diyette yenir mi?

Civil ya da diğer adıyla çeçil peyniri, 30 gramında 35 kalori içerir. Oldukça besleyici ve sağlıklı olan bu peynir, diyetinizi kalsiyum yönünden desteklerken, düşük kalorisi ile kilo vermenize de yardımcı olacaktır.

Kars çeçil peyniri nedir?

Kars, Ardahan, Erzurum yörelerininde, kaynamış süt ile imal edilen lifli yapısı ve aromatik kokusuyla değişik tadı ve yağsız yapısıyla çok tercih edilen bir peynir çeşididir. Bazı yörelerde Civil Peyniri de denir.

Çeçil peynir erir mi?

Tuzlu bir peynir olan çeçil peynirinin daha az yağlı peynirlere göre saklama süresi uzundur. Çeçil peyniri mıhlama veya kuymak da kullanılabilir. Tavada eriyen peynir, çabuk donar ve muhlama peyniri gibi uzamaz.