DCD nedir nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. DCD nedir nasıl yapılır?
  2. DCD kredi nedir?
  3. DCD nedir HSBC?
  4. Çift para birimli kredi nedir?
  5. Banka opsiyon nedir?
  6. Tam Teminatlı opsiyon Nedir?
  7. Çok para birimli mevduat nedir?
  8. Opsiyonlu mevduat nedir?
  9. Çift paralı mevduat hesabı nedir?
  10. Opsiyon türleri nelerdir?

DCD nedir nasıl yapılır?

Herhangi bir para cinsini, belirli bir vadede, müşterinin belirlemiş olduğu bir seviyeden alma hakkını bankaya satarak, karşılığında bankanın müşteriye prim ödemesi yaptığı bir opsiyon işlemi olup, bu opsiyona konu olan anaparanın aynı vade için vadeli mevduata bağlanarak mevduat getirisi sağladığı yapılandırılmış bir ...

DCD kredi nedir?

Karşılığında, müşteri mevduatı teminat olarak alınan, müşterinin bir döviz cinsini, belirlediği bir vade ve seviyeden alma ya da satma hakkını bankaya devretmesi karşılığında, bankanın müşteriye prim ödediği bir işlemdir.

DCD nedir HSBC?

DCD (Alternatifli Döviz) Alternatifli Döviz: Döviz Opsiyon ve teminat olarak alınan vadeli mevduat ürünlerinin birleşiminden oluşan bir yatırım ürünüdür. ... Döviz piyasaları müşterinin beklentileri yönünde hareket ederse, müşteri işlem yapılan vadede, normal mevduat getirisinden daha yüksek getiri elde edebilir.

Çift para birimli kredi nedir?

Beklentileri doğrultusunda ölçülü bir döviz riski alarak; getirisini yükseltmek isteyen müşteriler tarafından tercih edilen bir yatırım ürünüdür.

Banka opsiyon nedir?

Alıcısına, belirli bir finansal varlığı önceden belirlenmiş bir vadede, önceden belirlenmiş bir fiyattan, Alma (call) veya Satma (put) hakkı veren, satıcısına ise alma veya satma yükümlülüğü doğuran bir anlaşmadır.

Tam Teminatlı opsiyon Nedir?

Mevduat/tevdiat faizini düşük bulan ve faiz getirisini artırmak isteyen tasarruf sahibinin vadeli mevduatını teminat olarak göstererek banka ile yaptığı bir opsiyon işlemidir. ... Opsiyon tutarı vadeli mevduat olarak teminata alındığından, müşteri, opsiyon priminin yanında mevduat getirisi de kazanır.

Çok para birimli mevduat nedir?

Ürün Özellikleri: Çok Para Birimli Mevduat hesabı, belirlenen dönem içinde, faiz kaybı olmadan TL, ... döviz alış/satış kurları üzerinden dönüşme imkanı sunan bir vadeli mevduat ürünüdür. • Çok Para Birimli Mevduat hesabı TL, USD, EUR, GBP cinsinden açılabilir ve sadece. bu para birimleri arasında dönüşüm yapılabilecektir.

Opsiyonlu mevduat nedir?

Müşterinin herhangi bir para cinsini, belirli bir vadede, belirlemiş olduğu bir seviyeden alma hakkını bankaya sattığı, karşılığında bankanın müşteriye prim ödemesi yaptığı bir opsiyon işlemi olup, bu opsiyona konu olan anaparanın aynı vade için vadeli mevduata bağlanarak mevduat getirisi sağladığı bir türev üründür.

Çift paralı mevduat hesabı nedir?

İçerisinde bir opsiyon sözleşmesi ile bloke edilmiş vadeli mevduat ürününü barındıran yapısal ürünlerden biridir. Çift para birimli mevduat yapan taraf hem vadeli mevduat yapmış olur hem de mevduatın vadesine ana paranın döviz cinsine göre alma hakkı veren (call) opsiyon ya da satma hakkı veren (put) opsiyon satar.

Opsiyon türleri nelerdir?

Satın alındığı yere göre opsiyonlar: Borsada işlem gören opsiyonlar, standart sözleşmeli, matematiksel förmüllere dayandırılarak fiyatlanan opsiyonlardır. Bu türde opsiyonlar: Hisse senedi opsiyonları, bono-tahvil opsiyonları, faiz opsiyonları, endeks opsiyonları, future sözleşmelerine dayalı opsiyonlar.