Posterior ne demek Anatomi?

İçindekiler:

  1. Posterior ne demek Anatomi?
  2. Fonticulus posterior ne demek?
  3. Anterior posterior ne demek tıp?
  4. Posterior medial ne demek?
  5. Fonticulus nedir ne demek?
  6. Fonticulus Posterolateralis ne demek?
  7. Posteromedian ne demek?
  8. Kaudal kısım ne demek?
  9. Mastoideus ne demek?
  10. Plasenta posterior yerleşimli ne demek?

Posterior ne demek Anatomi?

Posterior; arka, arkasında, arkaya yakın. Anterior'un zıddı. İnsan anatomisinde vücudun arka yüzeyini ifade eder. Genellikle bir yapının diğerine göre arkasında olduğunu ya da vücudun arka kısmına yakın konumda olduğunu belirtmek için kullanılır.

Fonticulus posterior ne demek?

Fonticulus posterior : Sütura lambdoidea ve sütura saggitalis'in kesiştiği kavşak. Oksipital kemik ve Paryetal kemik arsındaki fontanel.

Anterior posterior ne demek tıp?

Anterior, ön, önünde, öne yakın. Posterior'un zıddı. İnsan anatomisinde vücudun ön yüzeyini ifade eder. Genellikle bir yapının diğerine göre konumunu, yani vücudun ön kısmına yakın konumda olduğunu belirtmek için kullanılır.

Posterior medial ne demek?

Posteromedial terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Posteromedial teriminin tıbbi anlamı; a. Arka kısmın ortasında.

Fonticulus nedir ne demek?

Fonticulus terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Fonticulus teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. fonticuli). Bıngıldak, fontanel.

Fonticulus Posterolateralis ne demek?

- Fonticulus posterolateralis (mastoideus): Parietal, oksipital ve temporal kemiklerin birleşim yerinde bulunur. Topografik nokta adı asterion'dur. Bir veya birden çok kraniyal sutur bazen erken kapanabilir.

Posteromedian ne demek?

Posteromedian terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Posteromedian teriminin tıbbi anlamı; a. ... Arka-içyan.

Kaudal kısım ne demek?

Kaudal: Vücudun kuyruk tarafına yakın bölgelerde bulunan yapıları isimlendirmek için kullanılmaktadır. Kimi zaman "inferior" kelimesiyle eş anlamlı olarak kullanılır. Kranyal ve kaudal, illa kafada veya kuyrukta bulunan organları nitelemez.

Mastoideus ne demek?

Mastoid çıkıntı temporal kemiğin arka alt kısmında bulunan bir hava boşluğudur. Bebek dünyaya geldiği zaman processus mastoideus yoktur. Bir koni biçimindedir ve aşağı doğru uzanır.

Plasenta posterior yerleşimli ne demek?

Bebek plasentasının rahmin arka duvarına yerleşmesine plasenta posterior adı verilir. Posterior plasenta tamamen normal bir yerleşim bölgesidir. Ne anne adayı ne de bebek açısından riskli bir durum oluşturmaz.