UGBT nedir?

İçindekiler:

  1. UGBT nedir?
  2. UGBT nasıl hesaplanır?
  3. UBGT alacağı net mi brüt mü?
  4. UBGT kaç katı?
  5. Maaş bordrosunda genel tatil ne demek?
  6. Yıllık ücretli izin alacağı net mi brüt mü?
  7. Tatil günü ücreti saat ücretinin kaç katı?
  8. UBGT günleri kaç gün?
  9. Bordro hafta tatili ne demek?
  10. Bordroda hafta tatili ne demek?
  11. Hafta tatili ne demek?

UGBT nedir?

Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışan kişilerin alacağına Ulusal Bayram ve Genel Tatil alacağı denmekte olup genellikle UBGT alacağı olarak anılmaktadır. Aslolan işçilerin bu günlerde çalışmaması olmakla birlikte sözleşmeleri ile çalışma kararlaştırılabilir.

UGBT nasıl hesaplanır?

Parça başına, akort, götürü veya yüzde usulü ile çalışan işçilerin UBGT ücreti, ödeme döneminde kazandığı ücretin aynı süre içinde çalıştığı günlere bölünmesi suretiyle hesaplanır.

UBGT alacağı net mi brüt mü?

Görüldüğü gibi, işçi tatil gününde çalışırsa, bir iş karşılığı olmaksızın yasa gereği kazandığı bir günlük ücretine ek olarak o güne ait çalışmasının karşılığı olan ücrete yani toplam olarak iki günlük ücrete hak kazanacaktır. Ulusal Bayram ve Genel Tatil ücreti her tatil günü için işçinin bir günlük brüt ücretidir.

UBGT kaç katı?

Ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir. Hafta tatilinde çalışılması halinde ise 1,5 katı olarak ödenmesi gerekir.

Maaş bordrosunda genel tatil ne demek?

Yeni İş Kanunu'nun “Genel Tatil Ücreti” başlıklı 47 nci maddesi de, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayan işçilere, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretlerinin tam olarak ödeneceği, ancak tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücret ödeneceği açıklanmıştır.

Yıllık ücretli izin alacağı net mi brüt mü?

Bu ücret, işçinin günlük brüt maaş ücreti ile, kullanılmayan izin günü sayısı çarpılarak hesaplanır. Bu hesap yapıldıktan sonra gelir vergisi, damga vergisi, sosyal güvenlik kurumu kesintileri gibi kesintiler bu ücretten kesilir ve geriye kalan rakam sigortalı işçiye ödenir.

Tatil günü ücreti saat ücretinin kaç katı?

Yani işçi, tatilden önce haftalık 45 saatlik çalışma süresini tamamlamışsa hafta tatilinde çalışması durumunda, çalışılan her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının %50 yükseltilmesiyle 1,5 gündeliği daha eklenerek zamlı olarak toplam 2,5 gündelik olarak ...

UBGT günleri kaç gün?

Buna göre; genel tatil günleri 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos, Arife günü saat 13.00'da başlanan üç buçuk günlük Ramazan Bayramı ve Arife günü saat 13.00'de başlayan dört buçuk günlük Kurban Bayramı günlerinden olmak üzere toplam 14 günden oluşur.

Bordro hafta tatili ne demek?

Hafta Tatili Ücreti: Bordroda yer alan tutarın doğruyu göstermesi için aylık çıplak brüt ücret toplamı 30'a bölünür, çıkan sonuç çalışılmadan hak kazanılan hafta tatili ücretidir. Ancak hafta tatili günü işçi çalıştı ise bu ücretin yanında ayrıca fazla çalışma ücreti de alacaktır.

Bordroda hafta tatili ne demek?

Hafta Tatili Ücreti: Bordroda yer alan tutarın doğruyu göstermesi için aylık çıplak brüt ücret toplamı 30'a bölünür, çıkan sonuç çalışılmadan hak kazanılan hafta tatili ücretidir. Ancak hafta tatili günü işçi çalıştı ise bu ücretin yanında ayrıca fazla çalışma ücreti de alacaktır.

Hafta tatili ne demek?

Hafta tatili ücreti işçinin çıplak bir günlük ücretidir. İşçi saat ücretiyle çalışıyorsa hafta tatili ücreti işçinin 7.5 saatlik ücreti kadardır. Fakat işçinin ücreti aylık maktu bir tutar olarak belirlenmişse, işçinin hafta tatili ücreti bu ücretin içinde yer aldığından ayrıca hesaplanarak işçiye ödenmemektedir.