Voleybolda smaç ve blok nedir?

İçindekiler:

  1. Voleybolda smaç ve blok nedir?
  2. Voleybolda manşet ne demek?
  3. Voleybolda servis ne demek?
  4. Voleybolda Rakibin servisine blok yapılır mı?
  5. Voleybolda parmak pas tekniği nasıl öğretilir?
  6. Smaç atmak nedir?
  7. Voleybolda blok dahil rakipten gelen topa kaç kez dokunulabilir?
  8. Voleybolda Servise blok yapılır mı?
  9. Voleybolda blok hataları nelerdir?
  10. Voleybolda parmak pas nedir parmak pas yaparken dikkat edeceğimiz hususlar nelerdir?

Voleybolda smaç ve blok nedir?

Filenin hemen arkasında bekleyen ve takım arkadaşlarından gelen topu smaç vuruşuyla rakip takımın alanına gönderen voleybol oyuncuları, smaçör olarak adlandırılır. Smaçörlerin görevi savunma yaparken rakip takımdan gelen vuruşları bloklamak, hücum sırasında ise kendi takımlarına sayı kazandırmaktır.

Voleybolda manşet ne demek?

Voleybol için en temel paslardan biri olan manşet pas, iki kolun iç tarafının yan yana gelerek, dirsekle el arasındaki bölümle topu fırlatma metodudur. Manşet en çok servis karşılamalarda kullanılmaktadır. Manşeti alan oyuncu top kendisine gelmeden pozisyonunu almalıdır.

Voleybolda servis ne demek?

Voleybolda servis, topun servis bölgesinde bulunan takımın geri hattın sağındaki oyuncusu tarafından oyuna sokulma hareketidir.

Voleybolda Rakibin servisine blok yapılır mı?

Rakibin servisine blok yapmak yasaktır.

Voleybolda parmak pas tekniği nasıl öğretilir?

Bir ayak önde vücut dengeli duracak şekilde hafifçe öne eğiktir. El parmakları hafifce açık,işaret ve baş parmaklar açık bir üçgen oluşturulacak şekildedir. Pas yapılırken bilek geriye ve vuruş sonrası kol ve parmaklar , bacaklarda suspansiyon hareketi ile ileri-yukarıya doğru hareket eder.

Smaç atmak nedir?

Basketbol oyununda basketbol topunun uzaktan atışlar yapmak yerine pota seviyesine zıplayarak basketbol topunu potaya hızlıca bırakmaktır.

Voleybolda blok dahil rakipten gelen topa kaç kez dokunulabilir?

Takımların rakip alana gönderirken topa üç kez vurma hakkı vardır (blok teması dışında). Top oyuna servis ile sokulur, servisi atan oyuncu topu filenin üzerinden rakip alana gönderir.

Voleybolda Servise blok yapılır mı?

Rakibin servisine blok yapmak yasaktır.

Voleybolda blok hataları nelerdir?

İkili blokta arkadaşından uzak sıçrama, ● Baş parmakları öne doğru tutma, ● Topu yakaladığı anda bilek basma hareketini yapmama, ● Ellerin arasında topun geçebileceği kadar boşluk bırakma, ● Sıçrarken elleri aşağıdan getirip file hatası yapma, ● Yeterli sıçrama yapmama, ● Blok auta karşı dıştaki ellerin içeri doğru ...

Voleybolda parmak pas nedir parmak pas yaparken dikkat edeceğimiz hususlar nelerdir?

Parmak pas nedir? Voleybolda, yüksekten gelen topu kendi takım arkadaşına pas kaldırmak için kullanılan topa vuruş şeklidir. Bir ayak önde vücut dengeli duracak şekilde hafifçe öne eğiktir. El parmakları hafifce açık,işaret ve baş parmaklar açık bir üçgen oluşturulacak şekildedir.