Devrem anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Devrem anlamı nedir?
  2. Askere nasıl hitap edilir?
  3. Albaya nasıl hitap edilir?
  4. Asta nasıl hitap edilir?
  5. Askerde üst devre ne demek?
  6. Devrecilik sistemi nedir?

Devrem anlamı nedir?

Devrem, aynı dönemde askerlik yapmaya başlamış olan kişilerin birbirlerine hitap şeklidir. Genellikle erler ve onbaşılar birbirine bu şekilde hitap eder.

Askere nasıl hitap edilir?

icap ettikçe (Mareşalım, Kumandanım, Generalim, Amiralim, Başkanım, Binbaşım, Yüzbaşım, Astsubayım) ve rütbesi olmayanlara bayım veya bayan tâbirleri kullanılmalıdır. Askerî memurlara muadili subaylığın rütbesi ile hitap edilir.

Albaya nasıl hitap edilir?

Ama Silahlı Kuvvetler'de bir gelenek vardır. Emekli de olsa 'Paşam', 'Albayım' diye hitap edilir. Birbirlerine saygı göstermek bir gelenektir.

Asta nasıl hitap edilir?

astlar sadece, amiri olan üstlerine (yani kendilerine emretme yetkisi olanlara) "komutanım" diye hitap etmek zorundadır. yani mesela bir üsteğmen (veya astsubay), sokakta karşılaştığı bir albaya "albayım" diye hitap edebilir, kimse de birşey diyemez, çünkü sokaktaki albay onun komutanı değildir.

Askerde üst devre ne demek?

Üst devre, alt devreden daha önce askere gelmiş, askerliğinin bitmesine az kalmış bireye denir.

Devrecilik sistemi nedir?

Askerlik görevini yerine getiren her Türk erkeğinin üst devrelere itaat etmesi ve üst devre olduğunda alt devreleri ezmesi beklenir. Askere karıncayı incitmemiş biri olarak gelenler, sıra onlara geldiğinde zulmetmeye başlarlar.