Radyator kapagi arizali ise ne olur?

İçindekiler:

  1. Radyator kapagi arizali ise ne olur?
  2. Radyator kapağının arızalı olması neye neden olur?
  3. Genleşme tankı neden delinir?
  4. Motor soğutma suyu neden hava yapar?

Radyator kapagi arizali ise ne olur?

Radyatör kapağının bozuk olması durumunda otomobilde oluşacak olan basınç atılamayacak ve ısı sorunlarına neden olacaktır. Kısacası araç hararet yapmaya meyilli hale gelecektir. ... İçeride ki soğutma suyu sıcak ve basınçlı olduğundan fışkırabilir ve size ciddi derecede zarar verebilir.

Radyator kapağının arızalı olması neye neden olur?

Bu nedenle, soğutma sisteminin “güvenlik valfi” olarak nitelendirilirler. Hasarlı bir kapak sistemi etkin şekilde kilitleyemez veya basıncını koruyamaz; bu da soğutma sisteminin düzgün çalışmamasına neden olur. Kapak arızalandığında, yeni bir hortum bile patlayabilir.

Genleşme tankı neden delinir?

Genleşme Arızası Nedenleri Tankın bir kısmı hava ile bir kısmı da su ile doludur. Zamanla içindeki membranbın delinmesi hava kaçırması ve havanın bitmesi gibi durumlarda genleşme tankı arıza yapabilir. Zamanla çürüme ve delinmeler meydana gelebilir.

Motor soğutma suyu neden hava yapar?

Motor bloğunda aşırı ısınan su tekrar radyatöre çekilir ve radyatör fanı yardımıyla burada soğutulur. Bu işlem motor çalıştığı sürece devam eder. Soğutma sistemine hava girdiğinde, sıvının basıncı ve kaynama noktası düşer. Soğutma kabında hava kabarcıkları ve köpükler oluşur.