Gudik hangi dilde?

İçindekiler:

  1. Gudik hangi dilde?
  2. Gundik ne demek?
  3. Gudik nasıl yapılır?
  4. Herzal ne demek?
  5. Meret hangi dil?
  6. Gundi kimlere denir?
  7. Soket ne anlama gelir?
  8. Kürt mantısı nasıl yapılır?
  9. Hedik Yemeği nasıl yapılır?
  10. Meret kaç yaşında?
  11. Meret ne demek etimoloji?
  12. Gundi nereye ait?

Gudik hangi dilde?

Farsça çeşme < çeşm (göz) sözcüğünden analoji yoluyla türetilmiş olmalıdır.

Gundik ne demek?

Gundi kelimesi Türkçe'de "köylü" anlamına gelir. ... Gundi kelimesi tarihte bilinen ilk kez Ekşi Sözlük (2002) : gundi: kürtçe'de "köylü" anlamına gelir ama daha çok küçük hesaplar peşinde koşan, köylü kurnazlığı yapan kişler için "sıfat" olarak kullanılır... eserinde yer almıştır.

Gudik nasıl yapılır?

Diyarbakır Usulü Yoğurtlu Gudik Tarifi Yapılışı Bulguru ıslatıp az bir dinlemeyle alalım, unla yoğurup ara ara su verilir. Hazır olunca haşlanıp soğumaya bırakılır. Yoğurdu hazırlayıp sarımsak tuz eklenir. Sosu hazırlayıp yoğurdu döktükten sonra sos ta dökülür servise hazır.

Herzal ne demek?

HERZAL : Tekerleksiz el arabası ZAĞAR : Küçük köpek.

Meret hangi dil?

Arapça mrd kökünden gelen marad مرد "inatçı, asi, şeytan" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça murūd مرود "inat etme" sözcüğünden türetilmiştir.

Gundi kimlere denir?

kürtçe'de "köylü" anlamına gelir ama daha çok küçük hesaplar peşinde koşan, köylü kurnazlığı yapan kişler için "sıfat" olarak kullanılır...

Soket ne anlama gelir?

Ram, ekran kartı, internet kablosu vb cihazların ana devreye bağlanmasında kullanılan aracı elemana soket denmektedir. ... Bir soket açılınca, sistem programcıya IP adresi ve port numarasını verdiği için bu isimlendirme ortaya çıkmıştır. Uygulama servisi olan bilgisayarlar başlangıçta soketleri dinlemeyi kurarlar.

Kürt mantısı nasıl yapılır?

Kürt Mantısı Tarifi Yapılışı Köftelik ve kısırlık bulgur karıştırılır ve üzerini kaplayacak (geçmeyecek) kadar sıcak suyla ıslatılır. üstü kapatılır ve suyunu çekmesi beklenir. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Gerekirse biraz daha su eklenir ve iyice pişmesi sağlanır. Sıvıyağ ve salça eklenir.

Hedik Yemeği nasıl yapılır?

Hedik, buğdayın nohutla birlikte pişirilmesiyle oluşan bir yemek....Hedik Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları süzün ve düdüklü tencereye alın.
  2. Buğdayı da güzelce yıkayın ve nohutların üstüne ekleyin. 5 su bardağı suyu da ilave edip, tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını açın.
Daha fazla öğe...•BE

Meret kaç yaşında?

24 yaşında () Alex Meret/Yaş

Meret ne demek etimoloji?

Meret kelimesi Türkçe'de "inatçı, asi, şeytan" anlamına gelir. Arapça mrd kökünden gelen marad مرد z "inatçı, asi, şeytan" sözcüğünden alıntıdır. ... Bu kelimenin kökeni ve ayrıntılı kaynak için kelimeyi etimoloji sözlüğünde inceleyebilirsiniz: Meret kelime kökenini göstermek için tıklayın.

Gundi nereye ait?

kürtçe'de "köylü" anlamına gelir ama daha çok küçük hesaplar peşinde koşan, köylü kurnazlığı yapan kişler için "sıfat" olarak kullanılır...