Nazilli Basma Fabrikası kim kurdu?

İçindekiler:

  1. Nazilli Basma Fabrikası kim kurdu?
  2. Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası ne zaman kapatıldı?
  3. Sümerbankı kim özelleştirdi?
  4. Sümerbankın kurucusu kimdir?
  5. Sümerbank ilk nerede kuruldu?
  6. Sümerbank kim zamanında?
  7. Sümerbank ne amaçla kuruldu?
  8. Tekel Genel Müdürlüğü Hangi Bakanlığa Bağlı?

Nazilli Basma Fabrikası kim kurdu?

Devlet eliyle kurulan ilk basma fabrikasıdır. Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası, genç Cumhuriyetin Birinci Beş Yıllık Kalkınma Palanı'nın ilk önemli eseridir. Sümerbank'ın kurduğu ilk Türk basma fabrikasıdır. Devlet eliyle kurulan ilk basma fabrikasıdır.

Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası ne zaman kapatıldı?

2002'de kapatıldı... Aydın'daki Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası, Türkiye'nin devlet eliyle kurulan ilk basma fabrikasıydı. Sadece üretim yapılan bir fabrika değildi.

Sümerbankı kim özelleştirdi?

'te Garipoğlu Şirketler Topluluğuna 103.4 milyon dolara satılarak özelleştirildi. Hayyam Garipoğlu'nun Malki cinayeti ve Türkbank skandalına adının karışması, Sümerbank'ın elinden alınmasına neden oldu. Sümerbank 21 Aralık 1999'da TMSF'ye devredildi. Ardından 9 Ağustos 2001 tarihinde Oyak Grubuna satıldı.

Sümerbankın kurucusu kimdir?

Mustafa Kemal Atatürk Sümerbank/Kurucuları

Sümerbank ilk nerede kuruldu?

Türkiye Sümerbank/Kurulduğu yer

Sümerbank kim zamanında?

Holdingimiz 03 Haziran 1933 tarih ve 2262 sayılı Kanun ile 11 Temmuz 1933 tarihinde Büyük Önder ATATÜRK tarafından “Sümerbank” adı verilerek kurulmuş olup, 17 Haziran 1938 tarihinde 3460 sayılı kanunla Kamu İktisadi Devlet Teşekkülü (KİT) haline getirilmiştir.

Sümerbank ne amaçla kuruldu?

Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin ilk kuruluş yıllarında ülkenin tüm milli kaynak ve iktisadi unsurlarını kullanarak sanayileşme hareketinin daha verimli ve entegre bir şekilde yürütülmesini sağlamak üzere milli ihtiyaç ve menfaatlerimiz paralelinde sanayide öncü görevi üstlenebilecek güçlü bir kuruluşa ihtiyaç duyulması ...

Tekel Genel Müdürlüğü Hangi Bakanlığa Bağlı?

TEKEL, TÜTÜN ÜRETİM VE ÜRETİCİLERİNİ DESTEKLEMEK ÜZERE KURULMUŞTUR. AYNI ZAMANDA SİGARA ÜRETİMİ DE YAPAN TEKEL, MERKEZİ HÜKÜMET TEŞKİLATI İÇİNDE BİR DEVLET BAKANLIĞI'NA BAĞLI KONUMDADIR.