KPSS Program Geliştirme Nedir?

İçindekiler:

  1. KPSS Program Geliştirme Nedir?
  2. Eğitim öğeleri nelerdir?
  3. Esnek program nedir?
  4. Eğitimde program geliştirme uzmanı ne iş yapar?
  5. Eğitim programları nelerdir?
  6. Program geliştirme süreci ne ile başlar?
  7. Pert işlem ağları nedir?
  8. Program geliştirme komiteleri kimlerden oluşur?
  9. Eğitim programı kapsamında neler var?
  10. Eğitimin açık bir sistem olma özelliği nedir?
  11. Eğitim programı özellikleri nelerdir?
  12. Eğitim geliştirme uzmanı nasıl olunur?
  13. Eğitim uzmanları ne kadar maaş alıyor?
  14. Eğitim programı neyi kapsar?

KPSS Program Geliştirme Nedir?

Program geliştirme, eğitim programlarının tasarlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucu elde edilen veriler doğrultusunda yeniden düzenlenmesi sürecidir.

Eğitim öğeleri nelerdir?

Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

Esnek program nedir?

2) Esneklik: Öğretmenin eğitim programındaki konuları ve etkinlikleri görev yaptığı yörenin; ekonomik, sosyal özellikleri ile öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve sosyal çevrenin değişen koşullarına göre düzenleyebilmesidir.

Eğitimde program geliştirme uzmanı ne iş yapar?

Program geliştirme, ölçme değerlendirme uzmanları Okullarımıza gerekli desteği vererek eğitim-öğretim hizmetinin kalitesini artırmak ve standardizasyonu sağlamak amacıyla; öğretim programları geliştirmek ve programların etkili bir şekilde uygulanabilmesi için çeşitli öğrenme ürünleri tasarlamak, uygulanan öğretim ...

Eğitim programları nelerdir?

Eğitim programı (Yetişek), öğrenene okul için ve okul dışı yaşantılar yoluyla kazandırılması planlanan yaşantılar düzeneğidir. ... Eğitim programı rehberlik, eğitsel kol, özel günler, gezi, gözlem, örtük öğrenmeler gibi bir çok faaliyeti içine alan geniş bir kavramdır.

Program geliştirme süreci ne ile başlar?

Program geliştirme süreci çalışma gruplarının oluşturulması ile başlar. Çalışma grupları program tasarısının hazırlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi süreçlerinde neleri hangi zamanda gerçekleştireceklerine yönelik bir çalışma planı hazırlarlar.

Pert işlem ağları nedir?

PERT-İŞLEM AĞI: Her işlemin ayrıntılı şekilde sıralanarak numaralandırıldığı, temel işlemlerin bir hat üzerinde ilerlerken diğer işlemlerin dallara ayrılarak gösterildiği araçtır.

Program geliştirme komiteleri kimlerden oluşur?

Program Geliştirme Danışma Grubu Bu grupta eğitim psikoloğu, eğitim sosyoloğu, eğitim felsefecisi, eğitim ekonomisti, eğitim denetçisi, eğitim yöneticisi, eğitim teknoloğu, iletişim uzmanı, halkla ilişkiler uzmanı ve diğer üyeler yer alabilir.

Eğitim programı kapsamında neler var?

Kpss program geliştirme dersinin en önemli kavramı olan eğitim programı, bireylere Milli Eğitimin temel amaçlarını kazandırmak için düzenlenen faaliyetlerden oluşmaktadır. Eğitim programı rehberlik, eğitsel kol, özel günler, gezi, gözlem, örtük öğrenmeler gibi bir çok faaliyeti içine alan geniş bir kavramdır.

Eğitimin açık bir sistem olma özelliği nedir?

Sisteme açıklık özelliği kazandıran sistemlerin sahip olduğu geri bildirim unsurunu işletebilme düzeyleridir. Bir sistemde geribildirim (dönüt) unsuru, girdi-işlem ve çıktı sürecinde tüm açıklığı ile yer buluyorsa o sistem açık bir sistemdir.

Eğitim programı özellikleri nelerdir?

İyi Bir Eğitim Programının Özellikleri
  • İşlevsel (Görevsel) olmalıdır: *En önemli özelliktir. ...
  • Esnek (elastiki) olmalıdır: *En önemli 2. özelliktir. ...
  • Değişmez ve genel olmalıdır: ...
  • Uygulanabilir olmalıdır: ...
  • Bilimsel olmalıdır.
  • Ekonomik olmalıdır.
  • Belli bir amaca yönelik olmalıdır.

Eğitim geliştirme uzmanı nasıl olunur?

Eğitim uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra özel eğitim programı veren kurumların eğitimlerine katılıp, eğitim uzmanı olarak sertifika almak da mesleği icra ettirmek için yapılması gerekenlerdendir.

Eğitim uzmanları ne kadar maaş alıyor?

Kariyer sitelerinde belirtilen verilere göre en düşük eğitim uzmanı maaşları 3.000 TL'dir. En yüksek eğitim uzmanı maaşları ise 11. 250 TL'dir. Verilen bilgiler ışığında ortalama eğitim uzmanı maaşları 5.800 TL olarak belirtilmiştir.

Eğitim programı neyi kapsar?

Eğitim programı; bireyde istendik değişmeler oluşturmak için girişilecek her türlü etkinliği içeren tasarımdır. Eğitimde hedeflere/ kazanımlara ulaşmak için yapılacak etkinlikler dizgesidir. Bireyin okul içi ve okul dışı planlı tüm eğitim etkinliklerini içine alan öğrenme yaşantıları planıdır.