Et al açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. Et al açılımı nedir?
  2. Kaynaklarda et al ne demek?
  3. Et al ne zaman kullanılır?
  4. EtAl ne demek?
  5. Et al nerede kullanılır?
  6. Makalede atıfta bulunmak ne demek?
  7. Makalede aktarma nasıl yapılır?
  8. Atıflar nasıl gösterilir?
  9. Makaleye nasıl atıfta bulunulur?
  10. VD ne demek?
  11. Et al nasil yazilir?
  12. VD neyin kısaltmasıdır?
  13. VD nedir tip?

Et al açılımı nedir?

et al. abbreviation for et alia: and others.

Kaynaklarda et al ne demek?

Başta APA olmak üzere pek çok yaygın yayın kılavuzunda sıklıkla gördüğümüz ''et al.'' kısaltması Latince ''ve diğerleri'' anlamına gelen ''et alia'' teriminin kısaltılmış versiyonudur ve akademik çalışmalarda birden fazla yazarlı eserlerin metin için kaynak gösterimlerinde sıkça kullanılan bir yöntemdir.

Et al ne zaman kullanılır?

Et al.” bilmeniz gereken cümlelerden biridir. “Ve diğerleri” anlamına gelen “et alii” nin kısaltılmış halidir ve birtakım insanların listesini göstermek için kullanılır. İşlevi “et cetera” ya benzemektedir ve “et cetera” genelde “vs” olarak kısaltılan diğer yaygın bir Latince deyimdir.

EtAl ne demek?

etal teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı "EtAl" means "and others."

Et al nerede kullanılır?

4. Altı ve daha fazla yazarlı yayınlar: * Türkçe metinlerde metin içinde sadece ilk yazarın soyadı "ve diğerleri" ifadesi, İngilizce metinlerde sadece ilk yazarın soyadı ve "et al." ifadesi kullanılır.

Makalede atıfta bulunmak ne demek?

Atıf yapmak, alıntıdan farklı olarak belirli bir bölüm olarak değil çalışmaların bütününün, yapılan çalışmaya örnek teşkil ettiğini belirtmek için kullanılır. Açıklanan konu üzerinde farklı bir düşünce olarak, bir başkasının çalışmasına gönderme yaparak konuyu açıklamaya yardımcı olur.

Makalede aktarma nasıl yapılır?

Alıntılar peş peşe dizilmemeli, geçiş ifadeleri ve yorum sözleriyle birbirinden ayrılmalıdır. Alıntılanacak cümleler metninize katkıda bulunmalıdır. Çok uzun ve anlatım hataları içeren cümleleri olduğu gibi alıntılamak zorunda değilsiniz. Oluşturduğunuz metin açısından anlamlı kısımlarını ayırarak alıntılayabilirsiniz.

Atıflar nasıl gösterilir?

Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir. Alıntı yapıldığında kişinin düşünceleri yazıda doğrudan aktarılmış olur. Belirli çalışmalar için de diğer kişilerin çalışmalarına gönderme yapmak için atıf yapma kullanılır.

Makaleye nasıl atıfta bulunulur?

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.

VD ne demek?

Türkçede et cetera veya, etc. yerine vs., vb., vd. kullanılır, ki sözcük olarak karşılıkları, vs: "vesaire", vb: "ve benzeri", vd: "ve diğerleri" dir.

Et al nasil yazilir?

(Temiz, Kaya, Kuleli ve Deniz, 2005). * Aynı yayına ikinci kez atıf yapmak gerektiğinde sadece ilk yazarın soyadı yazılır; diğer yazarların soyadlarının yerine makale dili Türkçe olan yazılarda “ve diğerleri” ifadesi, İngilizce olan yazılarda “et al.” ifadesi kullanılır.

VD neyin kısaltmasıdır?

Türkçede et cetera veya, etc. yerine vs., vb., vd. kullanılır, ki sözcük olarak karşılıkları, vs: "vesaire", vb: "ve benzeri", vd: "ve diğerleri" dir.

VD nedir tip?

Vd: Sanal dağılım hacmi Yarılanma ömrü bilgisi, istenen plazma kon- santrasyonu elde etmek için bir ilacın (günde alımının sayısı) verilme sıklığının belirlen- mesi için yararlıdır. Genel olarak, belirli bir ilacın yarı ömrü uygulanan dozdan bağım- sızdır.