Düz taban ameliyatı kaç günde iyileşir?

İçindekiler:

  1. Düz taban ameliyatı kaç günde iyileşir?
  2. Düz taban ameliyatı nasıl yapılıyor?
  3. Düz taban nelere yol açar?
  4. Düz taban ayakkabı zararlı mı?
  5. Düz taban zararlı mı?
  6. Düz taban olduğu nasıl anlaşılır?

Düz taban ameliyatı kaç günde iyileşir?

Düz Taban (pes planus) Ameliyatı Süreci Sonrasında alçı tedavisi yapılır, fizik tedavi gerekli görülebilir ve özel ayakkabı ihtiyacı doğabilir. Ameliyattan sonraki 6 ayda da kişinin iyileşmesi tamamlanır.

Düz taban ameliyatı nasıl yapılıyor?

Sert düztabanlıkta cerrahi yöntem uygulanır, o da aynı seansta yapılan beş ameliyatla, hastanın ayak yapısı tamamen normale döndürülüyor. Bu cerrahinin içinde aşil tendonunun uzatılması, topuğun kaydırılması, ayağı yukarı kaldıran tendonun güçlendirilmesi, ayak kavisini oluşturan kemik ameliyatıyla işlem tamamlanıyor.

Düz taban nelere yol açar?

Düztabanlıkta kişinin ayak, diz, kalça ve belin alt kısmındaki bölgede devamlı ağrı meydana geliyor. International Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sezgin Sarban, “Tendonlarda aşırı ödem oluşuyor, tendinit, bursit gibi iltihaplar hatta yırtıklar bile görülebiliyor.

Düz taban ayakkabı zararlı mı?

Rahat bildiğimiz düz ayakkabıların zararlı olabileceği birçoğumuzun bilmediği bir konudur. Araştırmalara göre düz ayakkabıların topuk dikenine sebep olduğu görülmüştür. Ayak tabanında ezilmelere de neden olabilir. Özellikle ayaklarını yere sürterek yürüyenlerde tabandan başlayan incinmeler kaslara yayılabilir.

Düz taban zararlı mı?

Düztabanlık da dizlerin açısını bozarak tendinitlere ve kireçlenmeye yol açıyor. Dizlerden sonra kalça ve belde de dizilim bozukluğu oluyor, vücudun genel olarak duruşu bozuluyor. O yüzden ciddiye alınmalıdır.”

Düz taban olduğu nasıl anlaşılır?

Ayak izinizin gözükeceği, beton bir kaldırım gibi düz bir yüzeyde yere basın. Geri adım atıp bıraktığınız izi inceleyin. Eğer ayak tabanlarınızın tamamının izi çıkmışsa düztaban olma ihtimaliniz vardır. Birçok küçük çocukta düz taban bulunabilir, buna esnek düztaban adı verilir.