Türkmenistan'da hangi dil kullanılır?

İçindekiler:

  1. Türkmenistan'da hangi dil kullanılır?
  2. Türkmenistan Türkçe biliyor mu?
  3. Horasan Türkçesi hangi grupta yer alır?
  4. Türkmence hangi ülkede konuşulur?
  5. Türkmen Türkçesi kimler kullanır?
  6. Horasan Türkçesi hangi ülkede?

Türkmenistan'da hangi dil kullanılır?

Türkmence Türkmenistan/Resmi dilleri

Türkmenistan Türkçe biliyor mu?

Türkmen : % 85, Özbek: % 5, Rus : % 4, Diğer: % 6. Ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının sayısı yaklaşık 3500'dür. Resmi dil Türkmence'dir. Bunun dışında, Rusça, Özbekçe, Kazakça ve Türkçe konuşulan diğer diller arasında yer almaktadır.

Horasan Türkçesi hangi grupta yer alır?

Lehçe olarak, Oğuz dil grubu içinde, Türkmence ve Azerî Türkçesi arasında yer alır, fakat genetik olarak Türkmen- ceye daha çok yakınlık gösterir.

Türkmence hangi ülkede konuşulur?

Türkmence, Türkmenistan Cumhuriyeti ve buna komşu olan İran, Afganistan ve ayrıca Rusya, Özbekistan, Kazakistan ve Tacikistan'da bulunan Türkmenler tarafından konuşulur.

Türkmen Türkçesi kimler kullanır?

Türkmen Türkçesi, Türk dilleri içinde güney-batı Oğuz grubunda yer al- maktadır. Türkmen ulusunun anadilidir. Türkmenistan nüfusunun büyük çoğunluğu tarafından konuşulmaktadır. ... Türkmen Türkçesi, 1990 yılından itibaren Türkmenistan'ın devlet dilidir.

Horasan Türkçesi hangi ülkede?

Horasan Türkçesi (kendi dilinde: Xorasan Türkçesi, Farsça: تركي خراساني Torki Horasani), İran'ın kuzeydoğusunda ve komşu Türkmenistan'ın Amu Derya ötesine kadar yaşayan Horasan Türkleri tarafından konuşulan Oğuz öbeğine ait yazı dili olmayan bir Türk dilidir.