Sürücü belgesi hangi ülkelerde geçerli?

İçindekiler:

  1. Sürücü belgesi hangi ülkelerde geçerli?
  2. Ehliyet yurt dışında geçerli mi?
  3. Ehliyet başka ülkede geçerli mi?
  4. Yeni Türk ehliyeti Avusturyada geçerli mi?
  5. Uluslararası belge ne demek?
  6. Amerika'da Türk ehliyeti geçerli mi?
  7. Yeni tip ehliyetler avrupada geçerli mi?

Sürücü belgesi hangi ülkelerde geçerli?

Bahamalar, Almanya, Bahreyn, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Beyaz Rusya, Zimbabve, Birleşik Arap Emirlikleri, Venezuella, Bosna-Hersek, Vatikan, Brezilya, Şili, Bulgaristan, Uruguay, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Danimarka, Türkiye, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Tunus, Ekvator, Tayland, Endonezya, Tacikistan, ...

Ehliyet yurt dışında geçerli mi?

01.01.2016 tarihinden itibaren düzenlenmeye başlanan yeni tip sürücü belgesiyle Karayolu Trafiği Konvansiyonuna üye olan 84 ülkede araç kullanılabilmektedir.

Ehliyet başka ülkede geçerli mi?

01.01.2016 tarihinden itibaren düzenlenmeye başlanan yeni tip sürücü belgesiyle Karayolu Trafiği Konvansiyonuna üye olan 84 ülkede araç kullanılabilmektedir.

Yeni Türk ehliyeti Avusturyada geçerli mi?

Avusturya'da ikametgah olmaksızın, yabancı ülke tarafından verilmiş olan ehliyet, ehliyet sahibinin 18 yaşını doldurmuş olması halinde, Avusturya topraklarına ayak basılmasından itibaren 12 ay süreyle geçerlidir.

Uluslararası belge ne demek?

Uluslararası Sürücü Belgesi (IDP), 'da Cenevre'de imzalanan “Uluslararası Karayolu Trafiği Sözleşmesi” doğrultusunda düzenlenen, vatandaşların ikamet ettikleri ülke dışında sorunsuz taşıt kullanabilmelerini sağlayan belgedir.

Amerika'da Türk ehliyeti geçerli mi?

ABD'de turist olarak bulunan veya henüz ikamet izni almamış vatandaşlarımızın ülkemiz sürücü belgeleri ABD makamlarınca kabul edilmekle birlikte, uygulamada her bir eyaletin kendi kuralları geçerlidir. ... İhtiyaç halinde, Başkonsolosluğumuz Noter Bölümüne resmi sürücü belgesi tercümesi için başvurulabilir.

Yeni tip ehliyetler avrupada geçerli mi?

Avrupa Birliği standartlarıyla üretildiği belirtilen çipli ehliyetler, halen bazı Avrupa ülkelerinde geçerli değil. Avrupa Birliği (AB) ile uyum çerçevesinde değiştirilen ehliyetler 2016 yılından itibaren çipli olarak veriliyor. Ancak bu ehliyetleri kullanan Türk vatandaşları, Avrupa'da sorun yaşamaya devam ediyor.