Anvelop kumaş ne demek?

İçindekiler:

  1. Anvelop kumaş ne demek?
  2. Anvelop yaka ne demek?
  3. Wrap bluz ne demek?
  4. Dublifast nedir?
  5. Finike kumaş nedir?
  6. Kruvaze kesim ne demek?
  7. Elbisede volan nedir?
  8. Kolları volanlı ne demek?
  9. Volan dişlisi ne demek?
  10. Kruvaze yelek ne demek?

Anvelop kumaş ne demek?

Etek uçlarına doğru genişleyen ve dökümlü anlamına gelen anvelop, kadınların rahatlıkla kullanabileceği bir kumaş kesim şeklidir. ... Ayrıca eteğin bel bölgesinde yer alan kendinden ipli modeller de tercih edilebilir.

Anvelop yaka ne demek?

Anvelop, bir kumaşın iki yanını üst üste getirilerek çarpraz bir şekilde kapatılmasıdır. Bu çapraz kapatma şekline anvelop nedir. Aslında bu bağlama şeklinden çok bir kesim biçimidir. Bu kesim sadece elbiselerde bulunmaz bluz, etek, tulum hatta bikinilerde dahi bulunmaktadır.

Wrap bluz ne demek?

Bedeni olmayan ve rahat etmenizi sağlayan bu kullanışlı elbiseyi Amerikalı moda tasarımcısı Diane Von Furstenberg'in 1972 yılında tasarladı. Zamanla popüler hale gelen “wrap dress” yani tam çevirisiyle “kapaklı/kruvaze elbise” herkesin tercih ettiği ve kullandığı bir elbise türüdür.

Dublifast nedir?

Dublifast çift yüzlü kumaş türüdür. İki kumaş dokunup ortada ipliklerle birleştirilir. İki taraflı kumaş olduğu için iki yüzün renk ve deseni birbirinden farklı olabilir.

Finike kumaş nedir?

Finike kumaş polyester, elastan ve viskoz elyaflardan üretilmiştir bir kumaştır. Hem sentetik hem doğal elyaf içermesinin olumlu özellikleri bulunmaktadır. Pantolon, trençkot, tişört gibi ürünlerde kullanılır. Elastan içerdiği için esnek bir yapıya sahiptir.

Kruvaze kesim ne demek?

Kruvaze yaka ne demek? Bir dikiş tekniği olan KRUVAZE daha çok ceket, yelek ve bluzlar için kullanılır ve düğmeyle kapanacak olan ön parçaları birbiri üstüne binecek biçimde dikilir. Bu tür yaka modelleri çoğunlukla bluzlerde ve elbiselerde kullanılmaktadır.

Elbisede volan nedir?

Volan; giysilerin etek ucu, yaka, kol gibi kısımlarına giysinin kendi kumaşından ya da farklı bir kumaştan kesilen, düz eklendiğinde geniş tarafıyla fırfıra dönüşen bir parçadır. Volan, dikişte bir çeşit süsleme olarak kullanılır. ... Hareketli bir ek kumaş parçası olan volan, perdecilikte de kullanılır.

Kolları volanlı ne demek?

Volan tekstil terimi olarak kadın giysilerinin etek ucu, kol vb. yerlerine verev kesilmiş kumaştan yapılan süs, garnitür anlamına geliyor. ... Volanlar giyim süslemede yaka, kol, etek kenarlarına geçirilerek uygulanır.

Volan dişlisi ne demek?

Volan; krank miline bağlı olan krankın hareketi ile dönen ve ateşleme anında aldığı gücü diğer zamanlarda motorun dönmesi için kullanarak hareketin devamlılığını sağlayan, büyük, silindir şekilli dişlidir.

Kruvaze yelek ne demek?

Fransızca'dan dilimize geçen kruvaze sözcüğü "Ön parçaları birbiri üzerine gelecek biçimde yapılan (ceket, yelek)" olarak kullanılmaktadır.