Gümrükte CIF nedir?

İçindekiler:

  1. Gümrükte CIF nedir?
  2. CIF nereleri temizler?
  3. DAP ne anlama gelir?
  4. CIF sigorta kime ait?
  5. FOB taşıma şekli nedir?
  6. CIF hangi şirket?
  7. DAP kuralı nedir?
  8. Ihracat DAP ne demek?
  9. FOB da sigorta kime ait?

Gümrükte CIF nedir?

CIF, (ing. Cost, insurance & freight) uluslararası ticaretle ilgili bir terimdir. Sözcük karşılıkları mal bedeli, sigorta ve navlun anlamındadır. ... CIF terimi, malların ihraç işlemlerinin de satıcı tarafından yapılmasını öngörür.

CIF nereleri temizler?

Cif Krem Amonyaklı, eşsiz temizlik gücü ve içerdiği milyonlarca mikropartikül ile en zor kirleri bile kolayca temizler. Tuvalet temizliğinde, banyo temizliğinde, mutfak temizliğinde veya fırın temizliğinde, yüzeylere zarar vermeden derinlemesine bir temizlik sunar.

DAP ne anlama gelir?

BELİRLENEN YERDE TESLİM / DELIVERED AT PLACE (DAP) Bu teslim şeklinde, satıcı malları belirlenen varma yerinde gelen taşıma aracından boşaltmadan alıcının tasarrufuna bırakarak teslim eder.

CIF sigorta kime ait?

CIF teslim şeklinde ihracatçı CFR şartlarına ek olarak deniz sigortası yaptırır. Taşıma masrafı satıcıya ait olmakla birlikte, riskler alıcıya aittir. Taşıma: Ana taşıyıcının masrafı satıcıya aittir. Sigorta: Sigorta satıcıya aittir.

FOB taşıma şekli nedir?

İngilizce Free On Board (FOB) terimi, tedarikçinin malzemeyi nakliye yapılacağı geminin güvertesine taşıyana kadar olan sorumluluğunu içerir. Fabrikadan liman gümrüğüne kadar olan taşıma masrafları ile liman gümrüğü ve liman masrafları tedarikçiye aittir.

CIF hangi şirket?

Cif, Unilever şirketine ait bir temizlik markasıdır.

DAP kuralı nedir?

DAP ( Delivered At Place / Belirlenen Yerde Teslim ) kuralı da aynen DAT kuralına benzer şekilde kara, demiryolu, denizyolu, içsular (nehir, göl), hava taşımacılığı gibi, hangi taşıma şekli seçilirse seçilsin veya birden fazla taşıma şeklinin bir arada kullanıldığı teslim şekillerinde kullanılabilir.

Ihracat DAP ne demek?

Incoterms 2010 broşürüyle iktisadi hayatımıza giren 2 teslim şeklinden birisidir DAP teslim şekli. Delivered at Place/yani belirlenen yerde teslim şeklinde tanımlanabilir. Burada ithalatçının sorumluluğu minimum düzeyde tutulmakta ihracatçının sorumluluğu ve maliyeti ise en üst düzeyde kalmaktadır.

FOB da sigorta kime ait?

İthalat için gerekli belgeleri düzenleyerek gümrük vergilerini öder ve ayrıca taşıma acentesi ile anlaşma yaparak navlun ücretini öder. Mallar gemi küpeştesini geçtikten sonra malla ilgili tüm hasar, masraf ve risk alıcıya aittir. FOB teslim şeklinde malların sigortalanması ithalatçının sorumluluğundadır.