7 sinif matematik tam sayilar nedir?

İçindekiler:

  1. 7 sinif matematik tam sayilar nedir?
  2. Tam sayılarda çıkarma işlemi 7 sınıf nasıl yapılır?
  3. Tam sayılarda değer nasıl bulunur?
  4. Bir tam sayının mutlak değeri nasıl bulunur?
  5. Bir tam sayının mutlak değeri nedir?

7 sinif matematik tam sayilar nedir?

Tam sayılar kümesinde pozitif sayılar, negatif sayılar ve 0 rakamı yer alır. Sıfır, tüm negatif sayılardan büyüktür. En küçük pozitif tam sayı 1 iken, en küçük negatif tam sayı -1'dir.

Tam sayılarda çıkarma işlemi 7 sınıf nasıl yapılır?

Tam Sayılarla Çıkarma İşlemleri A - B = C şeklinde yazabiliriz. Not: Çıkarma işlemi yaparken unutmamamız gereken en önemli husus, çıkan sayının işaretinin değişeceğidir. Böylece çıkarma işlemi toplama işlemine dönüştürülür ve işlem yapılır.

Tam sayılarda değer nasıl bulunur?

Eksi sonsuz ile artı sonsuz arasındaki tüm sayılar tam sayı değeri şeklinde ifade edilir. Bu değer sayı doğrusu üzerinde sıfırın solunda kalanlar için eksi şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda sayı doğrusu üzerinde sıfırın sağında kalan değerler ise artı olarak ifade edilmektedir.

Bir tam sayının mutlak değeri nasıl bulunur?

Örneğin, pozitif bir sayı olan 4 sayısının 0 sayısına olan uzaklığı 4 birim olur. Negatif bir sayı olan -4 sayısının 0 sayısına olan uzaklığı da 4 birimdir. Pozitif bir sayının ya da 0 sayısının mutlak değeri kendisine eşittir. Uzaklık/uzunluk yani mutlak değer her zaman pozitif olarak çıkacaktır!

Bir tam sayının mutlak değeri nedir?

Bir sayının mutlak değeri, bu sayıdan 0'a olan uzaklıktır.