Yeşil antifriz nedir?

İçindekiler:

  1. Yeşil antifriz nedir?
  2. Kırmızı antifiriz nasıl?
  3. Antifriz ne renk olmalı?
  4. G12 G13 karışır mı?

Yeşil antifriz nedir?

İnorganik Antifriz (IAT-Inornagic Acid Technology) Genellikle açık parlak yeşil renktedir. Fosfat (demir koruyucu) ve silikat (alüminyum koruyucu) içerir. Demir motor bloku, alüminyum sirkülasyon pompası, silindir kapağı ve soğutma sıvısının geçtiği parçaların olduğu araçlarda korozyonu önler.

Kırmızı antifiriz nasıl?

Piyasada mavi antifriz ve kırmızı antifriz olarak bilinen ürünlerden mavi antifiriz klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve mavi renkle renklendirilmiş antifrizken kırmızı antifiriz; organik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve kırmızı renkle renklendirilmiş antifrizdir.

Antifriz ne renk olmalı?

Renksizdir, ve suyla karıştırdığınızda da rengi değişmez. Ancak piyasada satılan antifrizlerin çeşitli renkleri mevcuttur. Aslında bu tamamen tüketicinin işini kolaylaştırmak amacıyla yapılan bir işlemdir. Antifriz ne tür olursa olsun renksizdir.

G12 G13 karışır mı?

G12 ve G13 arasındaki fark, ikincinin bir propilen glikol bazına sahip olması ve çevresel güvenlik sınıfının birkaç kat daha yüksek olmasıdır. Soğutucuları karıştırmak için: G11, G12 ile karışmaz, yalnızca G12 + ve G13 ekleyebilirsiniz; G12, G12 + ile etkileşime girer.