Hınçak Taşnak ne demek?

İçindekiler:

  1. Hınçak Taşnak ne demek?
  2. Hınçak Komitesi ne zaman kuruldu?
  3. Taşnak Partisi ne zaman kuruldu?
  4. Hangi Cemiyetler Ermeni devleti kurulmasına yöneliktir?
  5. Azınlık cemiyetleri ne demek?
  6. Anadolu'da bir Ermeni devletinin kurulmasına yönelik kararlar hangi konferansta alınmıştır?
  7. Anadolu'da bir Ermeni devleti kurulması hangi Konferans?
  8. Hangisi azınlıklar tarafından kurulan cemiyetlerden bir?
  9. Aşağıdakilerden hangisi azınlıklar tarafından kurulan cemiyetlerden biridir?

Hınçak Taşnak ne demek?

Sosyal Demokrat Hınçak Partisi (SDHP) (Ermenice: Սոցիալ Դեմոկրատ Հնչակյան Կուսակցություն; ՍԴՀԿ) veya Hınçak olarak da bilinen, en eski ikinci Ermeni siyasi partisidir. ... Komitenin amacı, Batı Ermenistan'ı Osmanlı Devleti'nden kopararak Rus ve İran Ermenistanı ile birleştirmek, bu suretle Büyük Ermenistan'ı kurmaktı.

Hınçak Komitesi ne zaman kuruldu?

Ağustos 1887 Sosyal Demokrat Hınçak Partisi/Kuruluş tarihi

Taşnak Partisi ne zaman kuruldu?

1890 Ermeni Devrimci Federasyonu/Kuruluş tarihi

Hangi Cemiyetler Ermeni devleti kurulmasına yöneliktir?

-Doğu Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Doğu Anadoluda Ermeni devletinin kurulmasına engel olmak amacıyla ortak savunma kararı almış bir cemiyettir.

Azınlık cemiyetleri ne demek?

Bu yazımızda azınlıkların kurduğu cemiyetler ( Rum, Ermeni ve Museviler tarafından kurulan cemiyetler ) konusunu ele alacağız. Osmanlı sınırları içerisindeki Rum, Ermeni ve Museviler dağılan Osmanlı topraklarından kendi paylarını almak, hatta kendi devletlerini kurmak amacıyla bu cemiyetleri oluşturmuşlardır.

Anadolu'da bir Ermeni devletinin kurulmasına yönelik kararlar hangi konferansta alınmıştır?

Paris Barış Konferansı'nın tarihli toplantısında Osmanlı Ermenilerini temsilen Boghos Nubar ile Ermenistan Cumhuriyetini temsilen Avetis Ahoranian Osmanlı Devleti'nden toprak talebinde bulunmuşlardır.

Anadolu'da bir Ermeni devleti kurulması hangi Konferans?

Bunlardan birincisi Ermenistan Devleti'nin tanınmasıdır. Aharonyan bu talebini Paris Barış Konferansı'nda yer almalarına izin verilmesi olarak ifade etmiştir. İkinci talep ise Ermenistan Cumhuriyeti'nin Türkiye'nin “Ermeni vilayetleriyle” birleşmesidir.

Hangisi azınlıklar tarafından kurulan cemiyetlerden bir?

Mavri Mira Cemiyeti Yunan Göçmenler Komisyonu, Rum okullarının izcilik kolları, Yunan Kızılhaç örgütü, bazı yabancı okullar ve Anadolu'daki Rum kiliseleri bu derneğin direktifleri ile çalışmışlardır.

Aşağıdakilerden hangisi azınlıklar tarafından kurulan cemiyetlerden biridir?

Makalede Millî Varlığa Zararlı Cemiyetler: Wilson Prensipleri Cemiyeti, Kürt Teali (Yükselme) Cemiyeti; Azınlıkların Kurduğu Cemiyetler: Pontus Rum Cemiyeti, Mavri Mira Cemiyeti; Millî Varlığa Yararlı Cemiyetler: Trakya Paşaeli Müdafaa-i Heyeti Osmaniyesi, Vilayat-ı Şarkiye Müdafaa-i Hukuk-ı Milliye Cemiyeti, Redd-i ...