Marmara Üniversitesi Diploma ne zaman verilir?

İçindekiler:

  1. Marmara Üniversitesi Diploma ne zaman verilir?
  2. Marmara Üni mezun olmak için kaç kredi?
  3. Marmara bys nedir?
  4. Onur Öğrencisi diplomada yazar mı?
  5. Istanbul marmara üniversitesi hangi Semttedir?
  6. BYS nasıl girilir?
  7. Üniversitede onur öğrencisi ne anlama geliyor?
  8. Şeref öğrencisi ne demek?
  9. Lisans kaç kredi ile mezun olunur?
  10. Toplam AKTS kaç olmalı Istanbul Üniversitesi?

Marmara Üniversitesi Diploma ne zaman verilir?

Bu bilgi öğrencinin not döküm belgesinde belirtilir. MADDE 10 - (1) Her sınav dönemi sonunda öğrenimlerini başarı ile tamamlayıp ilgili Birim Yönetim Kurulunca mezuniyetine karar verilen; yazı ve e-posta ile bir liste halinde Daire Başkanlığına bildirilen mezun öğrencilere 6 (altı) ay içinde diploma düzenlenir.

Marmara Üni mezun olmak için kaç kredi?

Üniversitemizde, öğrencilerin bir dönemi (sınav dönemleri dahil olmak üzere toplam 17 hafta) tamamlayabilmeleri için en az 30 AKTS kredisinden başarılı olmaları zorunludur. 30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.)

Marmara bys nedir?

çok enteresandır sorunsuz bir şekilde çalışan, öğrencilerin notlarını, ders programlarını *, ortalamalarını öğrenmelerine, dönem başlarında ders seçmelerine, kendi içlerinde ve öğretim görevlileriyle mesajlaşmalarına yarayan bilgi yönetim sistemidir.

Onur Öğrencisi diplomada yazar mı?

Onur yada yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldum? ... Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve GANO'su 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler, onur öğrencisi; GANO'su 3,50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar. Bu bilgi, öğrencinin not döküm belgesi ve diploma ekinde belirtilir.

Istanbul marmara üniversitesi hangi Semttedir?

Semt/Mahalle olarak Eğitim Mh. ve Kadıköy ilçesine bağlıdır. Marmara Üniversitesi haritası Istanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Marmara Üniversitesi posta kodu 34722.

BYS nasıl girilir?

  1. bys.marmara.edu.tr adresine giriş yapılır. “Kullanıcı Adımı Hatırlamıyorum” bağlantısına tıklanarak açılan ekranda T.C. Kimlik No, Baba Adı ve Doğum Tarihi alanları doldurulur.
  2. Kullanıcı Adımı Göster butonu tıklanır. Personelin ilişkili kaydı varsa Kullanıcı Adı bilgi(ler)i görüntülenir.

Üniversitede onur öğrencisi ne anlama geliyor?

Derslerini ve tezini/bitirme projesini başarıyla tamamlayanlardan; genel not ortalaması 3,50-3,75 arasında olanlar onur öğrencisi, 3,76-4,00 arasında olanlar ise yüksek onur öğrencisi sayılır. Bu öğrencilerin listesi enstitü müdürlüğü tarafından her eğitim öğretim yılı sonunda ilan edilir.

Şeref öğrencisi ne demek?

Herhangi bir yarıyılda bulunduğu yarıyıldaki tüm dersleri alan ve en az 30 AKTS kredilik dersleri başaran, yarıyıl akademik not ortalaması 3,00- 3,49 arasında olan öğrenciler şeref öğrencisi, 3,50 ve daha fazla olan öğrenciler ise yüksek şeref öğrencisi sayılır.

Lisans kaç kredi ile mezun olunur?

Lisans programı 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Mezun olmak için gerekli olan 240 AKTS'nin (146 kredi) 150 AKTS'si (98 kredi) zorunlu derslerden, 90 AKTS'si (48 kredi) ise seçmeli derslerden oluşmaktadır.

Toplam AKTS kaç olmalı Istanbul Üniversitesi?

AKTS'de bir akademik yıllık (iki dönem) eğitime 60 AKTS kredisi, bir dönemlik (yarıyıl veya sömestre) eğitime ise 30 AKTS kredisi verilir.