Vites Halati nedir?

İçindekiler:

  1. Vites Halati nedir?
  2. Vites Cırtlama neden olur?
  3. Vites neden sert geçer?
  4. Geri vites neden R harfi ile gösterilir?
  5. Viteste vuruntu ne demek?

Vites Halati nedir?

Öncelikle vites halatı, vites kolu ile şanzımanı bağlayan parçadır. Yani siz vites değiştirdiğinizde halat vasıtası ile şanzıman üstünde yer alan bir kolu ileri ve geri ittirirsiniz.

Vites Cırtlama neden olur?

Ancak aracınız tüm viteslerde “cırtlama” yapıyorsa sorunun kaynağı büyük ihtimalle debriyaj setinden çıkacaktır. Debriyaj setinde bulunan ve baskı adı verilen parça, siz debriyaja bastığınızda şanzımanı boşa çıkartır. ... Durum böyle olunca da vites geçişlerinde “cart” sesi gelebilmektedir.

Vites neden sert geçer?

Vitesin zor geçmesinin en büyük nedeni, havaların soğuk olmasıdır. Vites geçişinde ses geliyorsa ve vites kolu biraz sert ise, bu durum soğuktandır. Hava veya vites ısındığında şanzıman normale dönecektir, fakat yeni araçlarda bu duruma pek rastlanmaz.

Geri vites neden R harfi ile gösterilir?

reverse manasına gelir. cumhuriyetin tehlikenin farkında mısınız kampanyasında yerinde ampül bulunan, geri vites manasına gelen harf. ingilizce geri yön olan reverse'nin kısaltması.

Viteste vuruntu ne demek?

Otomatik vitesli araçlarda hareketli parçaların eskimesi veya şanzıman yağının yeterli yağlama yapamaması durumlarında vuruntu yaşanılabilir. Vuruntu, vites geçişleri esnasında tak diye ses çıkartarak ve sanki arkadan hafif bir darbe almış gibi kendini hissettirir.