Bombacı Ahmet Kimdir?

İçindekiler:

  1. Bombacı Ahmet Kimdir?
  2. Kurtuluş Savaşı'nın kahramanı kimdir?
  3. Güney cephesinde kimlere karşı savaşmıştır?
  4. Maraş'ta mücadele eden milli mücadele kahramanı kimdir?
  5. Kurtuluş savaşında Türk kadınının katkıları nelerdir?
  6. Güney cephesindeki yerel direniş kahramanlarının isimleri nelerdir?
  7. Güney cephesinde Antep Maraş Urfa halkı kimlere karşı mücadele vermiştir?
  8. Fransızlar Maraş'ı işgal ettiğinde küçük yaşına rağmen mücadele eden kişi kimdir?
  9. Antep savunmasında canını feda eden kahramanımız kimdir?
  10. Gaziantep kahramanı kimdir?

Bombacı Ahmet Kimdir?

Bombacı Ahmet ise harbin en şiddetli zamanlarında kaledeki mücahitlere mühimmat ve erzak taşıdı. Ahmet'in 17 yaşında vefat ettiği biliniyor. Milli mücadelenin ardından Ankara'ya davet edilen Etlioğlu Ahmet Duran'a madalyası ise bizzat Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından göğsüne takıldı.

Kurtuluş Savaşı'nın kahramanı kimdir?

Sivas ve Erzurum Kongrelerinden sonra Ankara'ya gelen Mustafa Kemal, 'de Türk milleti ile birlikte Büyük Millet Meclisi'ni açmıştır. Büyük Millet Meclisi başkanı seçilen Atatürk, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin lideri olmuştur.

Güney cephesinde kimlere karşı savaşmıştır?

GÜNEY CEPHESİ Güney Cephesinde mücadele, Fransızlara ve Ermenilere karşı yapılmıştır. Mondros Ateşkes Antlaşması neticesinde güney bölgesi başta İngilizlere, daha sonra ise Fransızlara bırakılmıştır.

Maraş'ta mücadele eden milli mücadele kahramanı kimdir?

Maraş'ın düşman işgali karşısında ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam, mücadelesiyle 99 yıldır gönüllerde yaşıyor. Maraş'ta milli mücadelenin timsali olan Sütçü İmam, Fevzipaşa (Bektutiye) Mahallesi'nde 1871'de dünyaya geldi.

Kurtuluş savaşında Türk kadınının katkıları nelerdir?

Kadınlar cephe gerisindeki askeri faaliyetlerde önemli bir unsurdu. Silah ve cephane üretimi, askerler için yiyecek ve giyecek hazırlanması, yaralı askerlerin bakımı ve cephanenin taşınması gibi konularda yaptıklarıyla kadınlar Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük katkı sağlamıştır.

Güney cephesindeki yerel direniş kahramanlarının isimleri nelerdir?

Güney Cephesi
  • Güney Cephesi:
  • Şahin Bey:
  • Rıdvan Hoca:
  • Sütçü İmam:
  • Yüzbaşı Ali Saip Bey:
  • Ankara Antlaşması ():

Güney cephesinde Antep Maraş Urfa halkı kimlere karşı mücadele vermiştir?

Hasan İzzet Altınanıt'ın Babıali Kültür Yayıncılığı etiketi ile yayımlanan son kitabı İŞGAL: KEMİĞE DAYANAN BIÇAK, Milli Mücadele'de güney cephesini oluşturan Adana, Antep, Hatay, Maraş ve Urfa illerinde İngilizler, Fransızlar ve onların şımarttığı Ermenilerin gerçekleştirdiği işgal ve bu işgale karşı verilen mücadele ...

Fransızlar Maraş'ı işgal ettiğinde küçük yaşına rağmen mücadele eden kişi kimdir?

Fransızların Maraş'ı işgalinde cepheye koştuğunda annesinin, "Henüz küçüksün, seni hemen vururlar oğlum" dediği Şekerci Ökkeş, "Yaşım küçük ama imanım büyüktür anne. Şehit olacaksam, vatan ve millet uğrunda şehit olacağım. Ben ölmeliyim ki düşman sizlere ilişmesin" diyerek büyük bir cesaret örneği gösterdi.

Antep savunmasında canını feda eden kahramanımız kimdir?

Antep savunması esnasında Antep Heyeti Merkeziyesi'nin önerisi üzerine Kilis Yolu Kuva-i Milliye Komutanlığı'na getirilen ve 'Düşman cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez' diyerek Kilis Yolu Elmalı Köprüsü üzerinde tek başına Fransız Ordusuna meydan okuyan, bütün Türk Milletine örnek alınacak bir cesaret timsali ...

Gaziantep kahramanı kimdir?

Gaziantep. Destansı bir mücadeleye sahne olan Antep savunmasının en önemli isimlerinden Şahin Bey, şehadetinin 101. yılında anılıyor. Asıl adı Mehmed Said olan ve 1877 yılında Gaziantep'te doğan Şahin Bey'in vatanseverlik duygusuyla yaptıkları toplumun her kesimine örnek oluyor.