Eccedentesiast gibi ne demek?

İçindekiler:

  1. Eccedentesiast gibi ne demek?
  2. Eccedentesiast ne demek ingilizce?
  3. Jayus nedir?
  4. Shlimazl ne demek?
  5. Sadece bizim dilimizde kullanılan ve başka dillerde karşılığı olmayan kelimeler nelerdir?
  6. Anagapesis hangi dil?
  7. Hiraeth hangi dilde?
  8. Galler dilinde Hiraeth ne demek?
  9. Crapoter nedir?
  10. Onsra ne demek?
  11. Anagapesis ne anlama gelir?
  12. Destinesia ne demek?
  13. Mangata ne demek?
  14. Hiraeth ne anlama gelir?
  15. Hiraeth hangi dil?

Eccedentesiast gibi ne demek?

Eccedentesiast, her şeye rağmen gülümseyebilen, mutlu kalmayı başarabilen kişileri tarif eder. Bir nevi gerçek duyguların saklanmasıdır. Latince kökenli olan eccedentesiast, insanların hayatlarında yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen mutlu kalmalarını tarif eder.

Eccedentesiast ne demek ingilizce?

eccedentesiast i. yapmacık gülümseyen (tv.de vb.)

Jayus nedir?

Jayus: Kötülük seviyesi yüksek olduğu için güldüren espriler... Bu bizim dilimizde de olsaydı eminiz ki çok kullanırdık. Culacino: İtalyanca olan bu kelime, bir bardağın masada bıraktığı izi anlatıyor.

Shlimazl ne demek?

eski ibranice bir kelime olan shlimazl, sürekli şanssız olan biri anlamına gelmektedir.

Sadece bizim dilimizde kullanılan ve başka dillerde karşılığı olmayan kelimeler nelerdir?

Bu tweet serisinin ardından bizim de aklımıza hemen başka dillerde karşılığının olmadığını düşündüğümüz kelimeler geldi....Lafı uzatmadan sizi listeye alalım!
  1. Kolay gelsin. ...
  2. Geçmiş olsun. ...
  3. 3. Gönül. ...
  4. Hayırlı olsun. ...
  5. 5. Kayınço, baldız, bacanak, görümce, elti… ...
  6. 6. Vıdı vıdı etmek. ...
  7. 7. Güle güle oturun.
Daha fazla öğe...

Anagapesis hangi dil?

Eski Yunanca'da geçen bir sözcük: "Anagapesis". Önceden çok sevilen birine hislerin, ilginin kaybolması demekmiş.

Hiraeth hangi dilde?

Hiraeth, Gal dilinde bir kelime. Bu geçmişte yaşadığınız/varolan ama artık dönmenizin mümkün olmadığı bir yerden aslında hiç varolmamışın bir yerin özlemini çekmeye kadar geniş bir yelpazede seyreden özlem dolu halleri anlatan bir kelime. Ve sanıyorum 'kültür'ü olmayan bir kelime. Kalpa, Sanskritçe bir kelime.

Galler dilinde Hiraeth ne demek?

galler dilinde (bkz: welsh) nostalji anlamına gelen kelime. gal dilinde bir kelime. ... gecmişte yasadıgınız/varolan ama artık donmenizin mümkün olmadığı bir yerden aslında hiç varolmamış bir yerin özlemini çekmeye kadar geniş bir yelpazede seyredebilecek olan ozlem dolu halleri ifade ediyor.

Crapoter nedir?

2. Crapoter. Sigara içerken içine çekmeden üflemek anlamına gelen bu kelime sahte insanları tanımlamak için kullanılıyor.

Onsra ne demek?

Onsra, Güney Afrika dilinde, bir daha aşık olmamak ve son kez sevmek anlamına gelmektedir. Çoğunuz bu kelimeyi belki de ilk defa duyacaksınız. Onsra kelimesinin ne anlama geldiği konusuna baktığımızda artık aşık olmamak ve bireyin yaşadığı acıları tarif eder.

Anagapesis ne anlama gelir?

bir zamanlar çok sevdiğin kişiye artık hiçbir şey hissetmemek. aşkın kaybolması. eski yunanca'da önceden çok sevilen birine hislerin, ilginin kaybolması demektir. çeviride aşktan düşmek anlamına gelir.

Destinesia ne demek?

bir yere gitmeye karar verip oraya niye gittigini unutmakmis. eksi seyler oyle diyor. gun icinde evde bes bin iki yuz alti kere basimiza gelen durum.

Mangata ne demek?

Mangata kelimesi İsveç dilinde “ayın su üstünde yol şeklinde yansıması” anlamına geliyor. ... Gal dilinde kullanılan Hiraeth kelimesi, Portekizli ya da Brezilyalıların mizacı olarak bilinen ve “olmayan bir yere özlem” olarak ifade edilebilecek duyguyu anlatıyor.

Hiraeth ne anlama gelir?

galler dilinde (bkz: welsh) nostalji anlamına gelen kelime. gal dilinde bir kelime. ... gecmişte yasadıgınız/varolan ama artık donmenizin mümkün olmadığı bir yerden aslında hiç varolmamış bir yerin özlemini çekmeye kadar geniş bir yelpazede seyredebilecek olan ozlem dolu halleri ifade ediyor.

Hiraeth hangi dil?

Akihi kelimesi Hawai dilinde aslında birçok kişinin karşılaştığı bir durumu, yön tarifi aldıktan sonra hemen unutma halini ifade ediyor. Gal dilinde kullanılan Hiraeth kelimesi, Portekizli ya da Brezilyalıların mizacı olarak bilinen ve 'olmayan bir yere özlem' olarak ifade edilebilecek duyguyu anlatıyor.