Disiplin kurulu nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. Disiplin kurulu nasıl çalışır?
  2. Disiplin Kurulu üyeleri kimlerdir?
  3. Yüksek disiplin Kurulu üyeleri kimlerden oluşur?
  4. Okul disiplin Kurulu nasıl oluşturulur?
  5. Polis disiplin amiri kimdir?

Disiplin kurulu nasıl çalışır?

Madde 26-Disiplin kurulu,asil üyelerin ekseriyeti ile toplanır ve çoğunlukla karar verir.Disiplin kurulu,kurula iletilen disiplin olaylarına bakmak ve sonuca bağlamak zorundadır.Üyeler çekimser oy kullanamazlar.Asıl üyeler dışında toplantıya çağırılanlar oy kullanamazlar.

Disiplin Kurulu üyeleri kimlerdir?

İL DİSİPLİN KURULU: Valinin veya görevlendireceği Vali Muavininin Başkanlığında, a) Hukuk İşleri Müdürü, b) Defterdar, c) Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürü, d) Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürü, e) Tarım Orman ve Köyişleri Müdürü, f) Bayındırlık ve İskan Müdüründen. II - (Değişik: 13/1/1986-86/10286 K.)

Yüksek disiplin Kurulu üyeleri kimlerden oluşur?

a) Yüksek disiplin kurulu, bir başkan ve dört üye ile varsa memurun üyesi olduğu sendikanın temsilcisinden oluşur. b) Yüksek disiplin kurullarının başkanı; 1) Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığında İdari İşler Başkamdir. 2) Bakanlıklarda bakan tarafından görevlendirilen bakan yardımcısıdır.

Okul disiplin Kurulu nasıl oluşturulur?

Madde 20- Okul Disiplin Kurulu, her ders yılının ilk ayı içerisinde öğretmenler kurulunca gizli oyla seçilecek iki öğretmen, müdür başyardımcısı, müdür başyardımcısının bulunmadığı hallerde müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı, onur kurulu ikinci başkanı ve okul aile birliğinin kendi içinden seçeceği bir ...

Polis disiplin amiri kimdir?

Valiler kaymakamlara, Bakan ise Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutanı ve Sahil Güvenlik Komutanı ile valilere göre bir üst disiplin amiridir. (4) Disiplin amirleri, disiplin amiri oldukları her rütbe ve derecedeki tüm personel hakkında disiplin soruşturması açabilir.