Yolda giderken araba neden sallanır?

İçindekiler:

  1. Yolda giderken araba neden sallanır?
  2. Arabanın direksiyonu neden sallanır?
  3. Araç sağ tarafa neden çeker?
  4. Araba neden yan yatar?

Yolda giderken araba neden sallanır?

Bu etkinin nedeni alternatör tahrik kayışının kaymasıdır; Makine biraz düzgün sallanıyor - volan veya debriyaj sepetinde bir dengesizlik var; Titreşim düzensiz ve aralıklı ise, bu, tekleme, yakıt sistemindeki veya hava beslemesindeki arızaların yanı sıra motor kontrol ünitesindeki arızaların bir sonucu olabilir.

Arabanın direksiyonu neden sallanır?

Direksiyon titremesinin en yaygın nedenlerinden birisi rot ayarlarının bozuk olmasıdır. Rot ayarları bozuk olması durumunda, tekerleklerin birbirine farklı olarak konumlandırılması direksiyonun titremesine neden olur. Özellikle engebeli yollarda sürekli araç kullanmak, zamanla rot ayarının bozulmasına neden olur.

Araç sağ tarafa neden çeker?

Tork sürüşünde hızlanırken önden çekişli (FWD) bir araba sağa çeker. Sorunun kaynağında gevşek bir direksiyon elemanı, arızalı bir alt kontrol kolu burcu, hasarlı bir motor bağlantısı, esnek bir rot kolu veya bilye yatağının aşınmasından kaynaklı aşırı hareket gibi birçok neden olabilir.

Araba neden yan yatar?

Viraja girdiğinizde merkezkaç kuvveti ile karşı karşıya kalırsınız. Bu durumda arabanız düz yoldaki gibi dengeli gitmez; çünkü iç ve dış taraftaki tekerleklere farklı ağırlıkta yük biner. Böylece araç, yana doğru yan yatma eğilimi gösterir.