Bonservis belgesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Bonservis belgesi ne demek?
  2. İş belgesi nereden alınır?
  3. Özel şartlarda istenen çalışma belgesi nedir?
  4. Hangi durumlarda çalışma belgesi alınır?
  5. Eski işyerinden çalışma belgesi nasıl alınır?

Bonservis belgesi ne demek?

Nitelikli ya da Tam Çalışma Belgesi (Bonservis): İşveren tarafından düzenlenip işçiye verilen ve işçinin; o işyerindeki işinin türünü (pozisyonunu) ve çalışma süresini gösteren aynı zamanda işçinin talebine bağlı olarak işçinin iş görmedeki becerisi ile tutum ve davranışlarını da içeren belgedir.

İş belgesi nereden alınır?

Muaf listesi içerisinde yer alan çalışanlar e-Devlet üzerinden edindikleri çalışma belgesi sayesinde sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde işlerine gidebilecek. Çalışma belgeleri www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e Başvuru ekranından temin edilecek. ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Özel şartlarda istenen çalışma belgesi nedir?

ÇALIŞMA BELGESİ NEDİR? 4857 sayılı iş kanunun 28'nci maddesinde yer alan, işçinin işten ayrıldığı zaman işverene talep etmesi üzerine işverenin talebi karşılama zorunluluğu olan bir evraktır. Bu evrak işçinin künyesini oluşturur. Daha önce yaptığı işleri kanıtlar niteliktedir.

Hangi durumlarda çalışma belgesi alınır?

Çalışma belgesi çalıştığımız yerinden alınır. İşten ayrılma durumlarında bu belge istenir. İşveren bu belgeyi hazırlayıp işçiye teslim etmesi gerekir. Eğer işveren bu belgeyi teslim etmezse 4857 sayılı kanunun 99'uncu maddesi uyarınca işçi işyerine tazminat isteyebilir.

Eski işyerinden çalışma belgesi nasıl alınır?

Çalışma Belgesi Nereden Alınır? İşçiler bu belgeyi çalıştıkları şirketten alabilirler. Bunun dışında diğer tüm resmi belgeler gibi çalışma belgesi de e-devlet şifresiyle alınabilir.