Memur ne zaman müstafi sayılır?

İçindekiler:

  1. Memur ne zaman müstafi sayılır?
  2. Devlet memuru 10 gün işe gitmezse ne olur?
  3. Memur kaç gün işe gitmezse atılır?
  4. Memur müstafi nedir?
  5. Memurluktan çekilme ne demek?
  6. Müstafi sonrası istifa ne demek?
  7. Müstafi sayılan memur emekli olabilir mi?
  8. Müstafi kime denir?
  9. Müstafi kalmak ne demek?
  10. 6 ay kısa süreli durdurma cezası nedir?

Memur ne zaman müstafi sayılır?

Kanunun “çekilmeyi” (istifayı) düzenleyen 94. maddesine göre; “Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir.” İzin almadan veya kurumlarınca kabul edilen bir mazeret göstermeden 10 gün işe gidilmemesi durumunda ayrıca bir yazılı başvuru aranmaksızın ...

Devlet memuru 10 gün işe gitmezse ne olur?

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.

Memur kaç gün işe gitmezse atılır?

Mazeretsiz veya izinsiz olarak bir takvim yılında toplam 20 gün göreve gelmeyen memura, bir daha Devlet memurluğuna atanmamak üzere DEVLET MEMURLUĞUNDAN ÇIKARMA cezası verilir.

Memur müstafi nedir?

Müstafi Sayılmak Ne Demektir? 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bu ifadeye yer verilmiştir. Memurların memurluk ile ilişiğinin kesilmesi, memurluktan çekilmesi anlamına gelir şeklinde açıklanmaktadır. Yani bir bakıma istifa etmek ve görevinden çekilmek anlamlarına gelmektedir.

Memurluktan çekilme ne demek?

Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

Müstafi sonrası istifa ne demek?

Mecburi hizmet süresini tamamlamadan görevden istifa edenler ya da istifa etmiş (müstafi) sayılanlar belirli süreyle yeniden memuriyete alınmazlar. Bu süre istifa edenler için 6 ay, müstafi sayılanlar için ise 1 yıldır.

Müstafi sayılan memur emekli olabilir mi?

Sonuç bağlamında, müstafi sayılan memurun hizmet sürelerinin içerisinde işçilik, esnaflık gibi hizmet süreleri varsa memurluk hizmet sürelerine emekli ikramiyesi ödenemeyeceğini söyleyebiliriz.

Müstafi kime denir?

Müstafi kişinin kendi arzusu, kendi isteği ile çalıştığı işinden istifa etmesi demektedir. Çalıştığı herhangi bir işten kendi arzusu ile istifa eden, o işte çalışmaya kendi isteği ile son veren kişiye denmektedir.

Müstafi kalmak ne demek?

Devlet memurlarının görevlerinden ayrılmalarında belirli usullere uyulmaması sebebiyle kişinin istifa etmiş sayılmasına müstafi sayılmak denir. ... Memurun görevden ayrılma isteğinin kabulünü ya da yerine gelecek kimsenin gelmesine kadar beklemesi gereken bir aylık süreyi beklemeksizin ayrılması durumunda müstafi sayılır.

6 ay kısa süreli durdurma cezası nedir?

Madde 2 – (Değişik : 26/7/1983 - 83/6883 K.) Emniyet Teşkilatı memurlarına verilecek disiplin cezaları şunlardır: A) Uyarma, memura, görevinde daha dikkatli davranması gerektiğini yazı ile bildirmektir. ... Ç) Kısa süreli durdurma, memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 4, 6 ya da 10 ay için durdurulmasıdır.