Trim almak ne demek?

İçindekiler:

  1. Trim almak ne demek?
  2. Trim ne anlama gelir?
  3. Trimsiz durum ne demek?
  4. Trim ne demek SSD?
  5. Drone trim nedir?
  6. Denizcilikte trim ne demek?
  7. Deniz motorlarında trim ne demek?
  8. Teknede flap nedir ne ise yarar?
  9. SSD Trim gerekli mi?
  10. Drone telemetri ne işe yarar?
  11. Drone ile neler yapılabilir?
  12. Trim ayarı nedir?
  13. Crop fit kazak ne demek?
  14. Rodeo kot ne demek?

Trim almak ne demek?

(a) azarlamak, paylamak, tekdir etmek, (b) dövmek, dayak atmak, (c) yenmek, bozmak, mağlûp etmek. donatmak, teçhiz etmek.

Trim ne anlama gelir?

Trim; bir aracın içinde ve dışında bulunan bütün plastik aksamı ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Aracın iç tarafında yer alan torpido, ön konsol, kapıların üzerindeki kısımlar ve plastik ile kaplı olan her kısım trim olarak kabul edilir.

Trimsiz durum ne demek?

Batmış ve kıça trimli, diğer bir deyişle kıç kısımdaki draft baş kısımdaki drafttan daha büyüktür. Trimsiz olma durumu ise trim sıfıra eşdeğer demektir, diğer bir deyişle baş kısımdaki draft kıç kısımdaki drafta eşittir.

Trim ne demek SSD?

TRIM, SSD'nin yüksek performans ve daha uzun ömürlü olması açısından kayda değer bir özelliktir. Bilgisayar hızı; hızlı bir işlemci ve RAM ile SSD'ye bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. TRIM, SSD'lerin performansını korumak amacıyla tasarlanmış bir sistem komutu olarak tanımlanır.

Drone trim nedir?

Trim: Uzaktan kumanda üzerindeki kolların ince ayar yapılmasıdır. Eğer kollara hiç dokunulmadığında drone herhangi bir yöne doğru gitmeye meyilli ise, pilot gerekli kolu trimleyerek, kollara dokunulmadığında droneun sabit kalacağı şekilde ince ayar yapabilmektedir.

Denizcilikte trim ne demek?

Denizcilikte teknenin baş ve kıç draftları arasındaki farka trim denir, bu terim teknenin baş-kıç eksenindeki dengesini ifade eder. ... Teknenin baş tarafı daha fazla suya gömülmüşse başa trimli, kıç tarafı daha fazla suya gömülmüşse kıça trimli tekne olarak adlandırılır.

Deniz motorlarında trim ne demek?

Denizcilikte teknenin baş ve kıç draftları arasındaki farka trim denir, bu terim teknenin baş-kıç eksenindeki dengesini ifade eder. ... Teknenin baş tarafı daha fazla suya gömülmüşse başa trimli, kıç tarafı daha fazla suya gömülmüşse kıça trimli tekne olarak adlandırılır.

Teknede flap nedir ne ise yarar?

Flap Pistonları Teknenin dengesini sağlayarak, daha hızlı olmasında yardımcı olur. Motorlara takılan ürünler, özel bir etki oluşturmakta ve sakin deniz koşullarında bile fark edilebilmektedir. Teknenin performansına direk etki etmekle birlikte, teknenin sağlıklı bir şekilde dönüş yapabilmesini sağlar.

SSD Trim gerekli mi?

Bu, işletim sisteminin bir dahaki sefere o alana yeni veri yazmaya çalıştığı zaman, önce onu silmek için beklemek zorunda kalmayacağı anlamına gelir.Eğer TRIM kullanılmazssa SSD performansı düşecektir bu durum ; SSD sürücülerinin halihazırda bilgi içeren alanlardaki verilerin üzerine yazma işleminin zorluğundan ...

Drone telemetri ne işe yarar?

Telemetri: Drone uçuşuyla ilgili bütün dataya verilen isim. Hız, yükseklik, roll, yaw, pil ömrü, konum vs. ... Diğer tip verici ise, drone üzerinde bulunan ve pilotun kullandığı FPV gözlük veya ekrana video sinyalleri gönderen karttır.

Drone ile neler yapılabilir?

Drone ile Yapılabilecek Farklı Aktiviteler
  • Haber Sektörü
  • Fotoğrafçılık, Film ve Reklamcılık Sektörleri.
  • İlk Yardım Ve Arama Kurtarma Hizmetleri.
  • Su Altı Araştırmaları
  • Tarım Alanlarının ve Ormanların Denetlenmesi.
  • Haritalama Çalışmaları
  • Sınır Güvenliği ve Gözetleme.
  • Dağıtım ve Ulaştırma Sektörü
Daha fazla öğe...

Trim ayarı nedir?

Trim Ayarı: “Trim” teriminin dilimizde karşılığı “ayarlama” demektir. Motorun maksimum performans vermesi için şaftın teknenin aynası ile yaptığı açının iyi ayarlanması (Trim) gerekir. Bu açı; teknenin şekli, kullanılan motor, pervane ve çalışma/yükleme şartlarına göre değişir.

Crop fit kazak ne demek?

Crop Nedir? Bir tür üst kıyafet çeşitidir aslında uzun tüs kıyafetlerin aksine göbeğin açıkta kaldığı tişörtlerdir. Hepsi komple göbek üstü olmasa da bel ve orta kısımlar açıkta kalır. Yüksek bel kıyafetlerle giyilen son zamanların en trend tişörtlerindendir.

Rodeo kot ne demek?

Rodeo (kumlama), denim mamullere özellikle kot pantolonlara uygulanan bir işlemdir. Rodeo yöntemleri ile elbiseye eskimiş görünüm verilir; - Kum rodeo yöntemi: Basınçlı ince ve özel bir kumun mamule uygun bir basınçla püskürtme işlemidir.