Geçici iş ilişkisi en fazla kaç ay süreyle kurulabilir?

İçindekiler:

  1. Geçici iş ilişkisi en fazla kaç ay süreyle kurulabilir?
  2. Gecici iş sözleşmesi nedir?
  3. Ev hizmetleri işlerinde geçici iş ilişkisi ne kadar süre ile kurulabilir?
  4. Iş kanununa göre mevsimlik tarım işlerinde ve ev hizmetlerinde ne kadar süre ile geçici iş ilişkisi kurulur?
  5. Hangi sözleşmeler yazılı yapılır?
  6. Geçici iş ilişkisi ücreti kim öder?
  7. Aynı holding veya şirketler topluluğu içerisinde geçici iş ilişkisi ne kadar süre ile kurulabilir ve en çok hangi süreye kadar uzatılabilir?
  8. Geçici işgücü desteği nasıl alınır?

Geçici iş ilişkisi en fazla kaç ay süreyle kurulabilir?

-İşletmenin ortalama kapasitesinin geçici iş ilişkisi kurulmasını gerektirecek ölçüde ve öngörülemeyen şekilde artması hâlinde, geçici iş ilişkisi en fazla dört ay süreyle kurulabilir, ancak toplam sekiz ayı geçmemek üzere en fazla iki defa yenilenebilir.

Gecici iş sözleşmesi nedir?

Özel istihdam bürosu aracılığıyla, Türkiye İş Kurumunca izin verilen özel istihdam bürosunun bir işverenle geçici işçi sağlama sözleşmesi yaparak bir işçisini geçici olarak bu işverene devri ile kurulan iş ilişkisidir.

Ev hizmetleri işlerinde geçici iş ilişkisi ne kadar süre ile kurulabilir?

geçici iş ilişkisi en fazla dört ay süreyle kurulabilir, ancak toplam sekiz ayı geçmemek üzere en fazla iki defa yenilenebilir. Buna bağlı olarak toplamda bir yıla kadar bu tarz çalışma mümkün olabilir.

Iş kanununa göre mevsimlik tarım işlerinde ve ev hizmetlerinde ne kadar süre ile geçici iş ilişkisi kurulur?

İş Kanununun 7/3 maddesi gereğince bu işlerde söz konusu sözleşme en fazla 4 ay süre ile kurulabilecek ve toplam 8 ayı geçmemek üzere en fazla 2 kez yenilenebilecektir.

Hangi sözleşmeler yazılı yapılır?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 8. maddesine göre, süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılması zorunlu olup, ayrıca işverenin ve işçinin ad ve kimlikleri, yapılacak iş, işyerinin adresi, süresi belirli sözleşmelerde sözleşmenin süresi, var ise tarafların ileri sürdükleri özel şartlar, hizmet ...

Geçici iş ilişkisi ücreti kim öder?

Mesleki amaç taşımayan geçici iş ilişkisinde holding veya şirketler topluluğu bünyesindeki diğer işverene geçici işçi devreden işverenin işçi ile arasındaki akdi ve işveren niteliği devam etmektedir. Bu yüzden geçici işçinin ücreti devreden işveren tarafından ödenir.

Aynı holding veya şirketler topluluğu içerisinde geçici iş ilişkisi ne kadar süre ile kurulabilir ve en çok hangi süreye kadar uzatılabilir?

Onayı alınan işçi, holding bünyesi içinde veya aynı şirketler topluluğuna bağlı başka bir işyerinde geçici devre bağlı olarak çalışır. Bu şekilde gerçekleşen geçici iş ilişkisi, yazılı olarak altı ayı geçmemek üzere kurulabilir ve en fazla iki defa yenilenebilir.

Geçici işgücü desteği nasıl alınır?

Geçici işgücü desteğinden yararlanılabilmesi yukarda belirtilen şartları taşıyanların e-Devlet sistemi üzerinde bulunan “Geçici İşgücü Desteği Başvurusu” hizmeti aracılığıyla başvuru yapması gerekmektedir. Başvuruların tarihleri 2/12/2020 - 20 şeklindedir. Başvurular yalnızca e-Devlet üzerinden alınmaktadır.