Mikrocerrahi ile bel fıtığı ameliyatı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Mikrocerrahi ile bel fıtığı ameliyatı nasıl olur?
  2. Acik bel fıtığı ameliyatı nasil olur?
  3. Mikrocerrahi fıtık ameliyatı tekrarlar mı?
  4. Fıtık tekrar eder mi?
  5. Kasık fıtığı ameliyattan sonra tekrarlar mi?

Mikrocerrahi ile bel fıtığı ameliyatı nasıl olur?

Mikrocerrahi yönteminde genel veya spinal anestezi uygulanan hastada cilltte yaklaşık 1,5-2 cm lik kesi yapılır, bel kasları yapışma yerlerinden kesilmeden özel aletler kullanılarak sıyrılır ve fıtık bölgesine ulaşılır.Böylece ameliyat sonrası bel kaslarında tahribat olmadığı için hastada ameliyat sonrası bel ağrısı ...

Acik bel fıtığı ameliyatı nasil olur?

Açık distektomi genel anestezi altında gerçekleştirilmekte ve hasta yüzüstü pozisyonda yatarken uygulanmaktadır. İşlem ciltte açılan 2 - 4 cm'lik kesiden gerçekleştirilir. Omurganın arkasındaki kemik dokudan küçük bir pencere açılır ve altındaki bağ dokusuna ulaşılır.

Mikrocerrahi fıtık ameliyatı tekrarlar mı?

Bel fıtığının ameliyattan sonra tekrar etmesi olası bir durumdur. Ancak bu oran bugüne kadar yapılmış araştırmalarda bel fıtığı ameliyatı için kullanılan tüm yöntemlerde % 5-11 arasında değişmekle birlikte mikrocerrahi yönteminde tekrarlama olasılığı daha az olabilmektedir.

Fıtık tekrar eder mi?

Fıtık nüks (tekrar etme) oranı değişkendir fakat ameliyat sonrası 10 yıl içinde tekrar riski %1-3 kadar düşük düzeylerdedir. Birçok fıtık onarımdan sonraki 2 yıl içinde nüks eder. Genelde nükler gerilimsiz onarımlarda düşük, anatomik onarımlarda yüksektir.

Kasık fıtığı ameliyattan sonra tekrarlar mi?

Eskiden ameliyat olan her 5 hastadan birinde nüks görülürken, günümüzde nüks oranı kasık fıtığı ameliyatı sonrası yüzde birin altına düşmüştür ve artık binler seviyesinde oranlanarak söylenmektedir.