Kuru patlıcan ve biber nasıl doldurulur?

İçindekiler:

  1. Kuru patlıcan ve biber nasıl doldurulur?
  2. Kuru biber patlıcan dolması nasıl haşlanır?
  3. Zeytinyağlı kuru dolma içi nasıl hazırlanır?
  4. Kuru biber patlıcan dolması kaç dakikada pişer?
  5. Kuru biber nerede saklanir?

Kuru patlıcan ve biber nasıl doldurulur?

Soğanlar, domates, maydanoz, biber ve domates salçasının yarısı, tuz, pirinç, nane zeytinyağı nar ekşisi, pul biber pirinçleri ekliyoruz. Kuru biber ve patlıcanların yarısı dolacak şekilde doldurulur. Tencereye, alta patlıcan üste biber olacak şekilde dizilir. En üste düz bir porselen tabak ters çevrilip koyulur.

Kuru biber patlıcan dolması nasıl haşlanır?

Patlıcanları bol su koyduğumuz tencerede, orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlıyoruz. Biberleri de ekleyip 5 dakika daha haşlamaya devam ediyoruz. Ateşten aldıktan sonra yaklaşık 10 dakika daha suyun içinde tuttuktan sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.

Zeytinyağlı kuru dolma içi nasıl hazırlanır?

Bir tencereye yarım bardak zeytinyağı konur, üzerine 2 adet soğan doğranır. Soğanlar biraz öldükten sonra salçalar eklenip kavrulur . Pirinçler eklenir karıştırılır biraz kavrulur ve altı kapatılır. Baharatlar, maydanoz, nar ekşisi, tuz eklenir.

Kuru biber patlıcan dolması kaç dakikada pişer?

Hazırlanışı: Patlıcan ve biber kurularını iyice yıkayın, birkaç saat soğuk suda bekletin. Sonra bir tencerede suyu kaynatın, önce biberleri 5 dakika haşlayın. Varsa kabakları 10 dakika, en son patlıcanları 15 dakika haşlayın.

Kuru biber nerede saklanir?

Kurutulmuş biberi kilerde muhafaza edebilirsiniz. Bir şey olmaz. Kuruttuğunuz biberleri ipten alıp kilitli bir buzdolabı poşetine koyun. Dolabınızın kapak kısmındaki en üst rafına yerleştirip uzun süre saklayabilirsiniz.